5 tips om je woonkamer een luxe uitstraling te geven

Je woonkamer een stijlvolle en luxe uitstraling geven kan erg makkelijk. En je hoeft niet eens altijd een flink bedrag uit te geven. Met deze tips kan je de uitstraling al een flinke boost geven!

Plaats de gordijnen hoger

Wanneer je wilt beginnen met de woonkamer wat luxer te laten ogen, kijk dan eerst naar de gordijnen. Wanneer je deze erg hoog ophangt (dus niet onder een koof of raam) dan krijg je al een andere ruimtelijke uitstraling. Je kunt ook kijken naar diverse toevoegen om je gordijnen nog mooier te laten ogen. Dat kan al zo simpel zijn als een stijlvolle reling.

Vermijd chaos

Dit is een erg goedkope oplossing, maar wordt door veel mensen vergeten: het opruimen van de rommel in huis. Er oogt niets zo lelijk als allerlei spullen die rondslingeren. Zorg dat je bank netjes oogt, je vloerkleed netjes ligt, noem maar op. Zorg ook dat je decoraties in de ruimte zo veel mogelijk beperkt. Kies liever voor een duurdere eyecatcher dan meerdere kleintjes. Zo hou je het overzichtelijk en oogt het geheel ruimtelijker.

Verlichting

Wanneer je een luxe uitstraling in je huis wilt hebben, dan is verlichting een zeer goede mogelijkheid die je kunt aanpassen. Wat dacht je van een grote, luxe lamp die de centrale eyecatcher vormt? Of het nu een grote industriële lamp is of een prachtige landelijke kroonluchter, dit voegt veel toe. Ook andere lampen die je op wanden, tafels of andere plekken plaatst kunnen het effect van luxe vergroten.

Nieuwe meubelsbankstyle

Natuurlijk kan je de woonkamer nog beter aanpakken door nieuwe meubels te kopen. Wat dacht je van stoere industriële tv-meubels, vintage salontafels of prachtige landelijke banken? Banken zijn vaak de eyecatcher van een woonkamer, kijk dus op bankstyle.nl wat mooi in jouw woonkamer zou kunnen staan.

Accessoires

Met de juiste accessoires bepaal je ook hoe luxueus de woonkamer eruit komt te zien. Denk aan stijlvolle kunst, opvallende grote klokken en andere producten. Laat je inspireren door de laatste trends en combineer voor een woonkamer waar je graag verblijft.