5 tips voor raamdecoratie in je woonkamer

De raamdecoratie die je kiest voor je woonkamer, speelt een belangrijke rol in de sfeer van de ruimte. Daarom is het aan te raden je raambekleding met zorg aan te schaffen. Maar waar moet je nu op letten als je een keuze moet maken? Met de 5 tips uit dit artikel vind je beslist de raamdecoratie die bij jouw woonkamer past!

5 tips die werkentopjaloezieen

Als je raamdecoratie gaat uitkiezen, zijn er een paar aandachtspunten. Houd je hier geen rekening mee, dan heb je kans dat je prima raambekleding aanschaft, maar dat deze niet optimaal bij de ruimte past. Volg je echter onderstaande tips op, dan gaat het zeker goed!

1. Let op uitstraling
Het ene huis is het andere niet en een strakke nieuwbouwwoning verschilt qua uitstraling hemelsbreed van bijvoorbeeld een pand uit de jaren dertig. Als je een harmonieus geheel wilt, kies dan raamdecoratie die aansluit bij de uitstraling van je woonkamer.

2. Verruim je blik
Laat in aansluiting op het vorige punt je vastomlijnde ideeën over raamdecoratie even los. Als je denkt dat rolgordijnen niets voor jou zijn, vraag je dan bijvoorbeeld op zijn minst even af of ze in jouw moderne woonkamer misschien niet toch de perfecte keuze zijn.

3. Anti-inkijk
Ligt jouw woonkamer aan de straat en is de kans op inkijk groot? Houd daar dan zeker rekening mee. Er zijn volop opties voor raamdecoratie die inkijk tegengaan en tegelijkertijd zorgen voor een optimale lichtinval. Op Topjaloezieën.nl heb je wat dit betreft een ruime keuze.

4. Kleur is oké
Kies je het liefst voor veilig wit of een andere onopvallende kleur voor de raamdecoratie in je woonkamer? Kijk dan eens met andere ogen naar de ruimte en stel jezelf de vraag of kleur hier geen toegevoegde waarde zou hebben. Je moet het even durven, maar raamdecoratie met een kleurtje betekent vaak een – positieve! – metamorfose voor je woonkamer.

5. Maak het ruimtelijk
Ook als je ramen niet van vloer tot plafond lopen, kan het aanbevelenswaard zijn om te kiezen voor lange raamdecoratie. Optisch lijkt je kamer hierdoor hoger (en dus ruimer) en bovendien geeft de extra lengte de ruimte een stijlvollere uitstraling.

Ga je raamdecoratie voor je woonkamer aanschaffen? Met bovenstaande 5 tips kom je eenvoudig tot de beste keuze!