De bijzondere lampen van Secto Design

Secto Design, het Finse label van verlichting pakt uit met kernwoorden als ‘ecologisch’ en ‘handgemaakt’. Secto Design is een samengaan van de stichter Tuula Jusélius en de designer Seppo Koho. In 1995 gingen ze van start met wat nu uitgegroeid is tot een klassevol label. Ze voeren een eerbetoon aan het Scandinavische hout, vakmanschap en innovatief design.

Warmte gekoppeld aan stijlsecto design

De bijzondere lampen van Secto Design vallen onmiddellijk op door hun warme uitstraling. Ze zijn een toonbeeld van hoe je met lampen je interieur gezellig kunt maken. Behalve bij de Teelo 8020 tafellamp zien we dat alle lampen uit een spel van houtstroken opgebouwd zijn. Vandaar de unieke look. Ze zijn stoer en fijn tegelijk en ze vertonen strakke en toch speelse lijnen.

Productfamilies en losse creaties

De lampenkappen bij de Secto familie zijn smal en langwerpig, bij de Petite familie kleiner en bij de Owaldo familie breed en minder hoog. Bij de groep Octo zie je mooie ronde lampenkappen. Elk van deze families heeft een eigen karakter, maar blijven allemaal trouw aan de principes van gezellig, ecologisch en stijlvol. Daarnaast heeft dit label nog talloze ‘losse’ design lampen die niet direct bij een familie horen, maar die ieder op zich een prachtig design hebben. Het voordeel van Secto Design lampen is dat ze volledig op elkaar aansluiten. Kies daarom zowel je vloerlampen als hang-, wand- en tafellampen bij Secto Design.

Hout in zijn pure schoonheid

De bijzondere lampen van Secto design hebben een zeer natuurlijke uitstraling. Secto Design kiest voor berkenhout. Dit hout vertoont geen knoesten en is dus ideaal voor een strakke vormgeving. Door de combinatie van naturel hout en neutrale kleuren zoals wit en zwart voor de armaturen passen deze lampen in elke woning. Natuurlijk zijn ze volledig op hun plaats in een Scandinavisch interieur. Heb je eerder een landelijke of klassieke woning? Hier zullen deze houten lampen ook prachtig tot hun recht komen. Anderzijds kun je op de vormen afgaan. Dan mag je gerust beweren dat ze een vintage look hebben. En tot slot zijn ze stoer genoeg om ze in een loft of industriële woning hun plaats te geven. Waar ze ook terecht komen: het is pure schoonheid die je in huis haalt.