De tuinliefhebber kiest voor taxus

De perfecte haag bestaat niet. Wel kan een haag perfect voldoen aan uw wensen. Iedere plant is anders en heeft andere voor- en nadelen. Het is erg moeilijk om de juiste plantensoort te kiezen en mensen zien vaak door de bomen het bos niet meer. De kwekerij van TaxusTopper is gespecialiseerd in het kweken van taxus. Zij zijn ervan overtuigd dat een taxus voor de meeste tuinliefhebbers dé haagplant is. De Taxus baccata is namelijk een plant met vele voordelen en slechts enkele nadelen.  

Groenblijvende haag 

Taxus is een groenblijvende haag. Dit wil zeggen dat de plant zijn bladeren niet verliest in de winter. Dit is het grote nadeel van bijvoorbeeld een beukenhaag. Gedurende de hele winterperiode zal en beukenhaag u geen privacy geven. Mensen kijken zo uw tuin in. Ook heeft de beuk het nadeel dat hij erg veel blad verliest en om ervoor te zorgen dat de tuin er verzorgd uit blijft zien moeten deze bladeren vaak opgeruimd worden. Omdat de taxus een groenblijvende haag is, heeft hij weinig onderhoud nodig. Privacy en onderhoudsvrijheid worden vaak genoemd als de grootste voordelen van de taxus. 

Droogtebestendig 

De laatste jaren is de natuur geteisterd door hete en droge zomers. Veel planten kunnen hier niet tegen. Dit ziet men ook terug in het straatbeeld: veel heggen zijn gedeeltelijk of volledig verdroogd. Taxus kan echter beter tegen droogte dan tegen te veel regen. Hiermee is de Taxus baccata een haag die relatief gezien beter bestand is tegen de droogte. Dit maakt het dus een geschikte plant die niet snel dood zal gaan, ondanks de warmere en drogere zomers.  

taxus

Traaggroeiende haag 

Het taxussoort valt onder de conifeerplanten, maar is in deze groep wel een bijzondere. Het is een traaggroeiende plant waardoor deze maar 15 centimeter per jaar groeit onder normale omstandigheden. Een reguliere conifeer, zoals een Thuja, groeit bijna twee keer zo snel en moet daarom veel vaker worden gesnoeid. Als dit niet gebeurt, wordt de plant in het midden bruin doordat de naalden hier te weinig zonlicht krijgen. Terugsnoeien is bij een reguliere conifeer geen optie, aangezien het bruin geworden materiaal dood is en nooit meer groen zal worden. Hierdoor zal een coniferenhaag steeds breder worden. Een conifeerhaag met een breedte van een meter is geen uitzondering, wanneer u een reguliere conifeer een paar jaar laat groeien. Een taxushaag kan wel eenvoudig dun gehouden of gemaakt worden omdat alle takken blijven leven, ook al zijn ze bruin. Een Thujahaag wordt vaak na 20 jaar weggehaald, omdat hij te breed of uit vorm geraakt is, terwijl een taxushaag meer dan een leven lang kan blijven staan.  

Taxus Topper helpt u graag bij uw keuze voor een nieuwe haag. Al meer dan 30 jaar kweken zij topkwaliteit Taxus baccata. Inmiddels is de vierde generatie kwekers verantwoordelijk voor deze prachtige planten. Taxus kwekerij TaxusTopper levert de planten direct van eigen kwekerij, voor de scherpste prijs en al binnen 3 tot 5 werkdagen thuis geleverd! Zo kunt u snel genieten van een haag die perfect voldoet aan uw wensen.