Een badkamer lekkage, wat nu?

Omdat de badkamer een vochtige ruimte is waar veel water gebruikt wordt, is de kans zeker aanwezig dat je ooit te maken krijgt met een badkamer lekkage. Als je een badkamer lekkage hebt, kan het water in jouw badkamer niet op de juiste manier wegstromen en krijg je last van druppend water. Heb jij een lekkage ontdekt in jouw badkamer en wil je weten wat je nu moet doen? Lees dan in dit artikel welke dingen je in ieder geval moet doen als je een badkamer lekkage hebt ontdekt.

Spoor de bron van de lekkage op

lekkage badkamer

Als je merkt dat er water lekt, is het belangrijk om direct te achterhalen wat de bron van de lekkage is. Zoek uit waar het lekkende water vandaan komt en gebruik dit onderdeel van de badkamer niet meer. Lekt de douche bijvoorbeeld, dan kun je de douche niet meer gebruiken tot de lekkage is opgelost.

Ruim het gelekte water meteen op

 

Het is geen leuke klus, maar het water dat door de badkamer lekkage vrij is gekomen moet meteen opgeruimd worden. Ruim je het gelekte water niet op tijd op, dan kan dit betekenen dat je te maken krijgt met ernstige waterschade. Hierbij kun je denken aan afgebladderde verf op de muur, maar ook zeker aan gevaarlijke schimmels.

Huur een specialist in om de lekkage op te lossen

 

Wie wil dat zijn of haar badkamer lekkage zo snel mogelijk en zo goed mogelijk opgelost wordt, kan een expert inhuren om de lekkage te verhelpen. Lukt het niet om de lekkageveroorzaker te vinden, dan is het inhuren van een specialist al helemaal een must. Zo kan de specialist je niet alleen helpen met het vinden van de bron, maar kan de specialist ook meteen het probleem wegnemen door de lekkage te bestrijden en jouw badkamer weer watervrij te maken.