EEN LICHTSTRAAT ZORGT VOOR MEER MOGELIJKHEDEN

Veel mensen vinden het fijn als een huis veel licht doorlaat via de ramen. Een licht huis Geeft een groter ruimtelijk gevoel en mensen voelen zich comfortabel in daglicht. Daarnaast is het voornamelijk in de winter ook erg fijn wanneer het niet zo donker is binnen. Een manier om het licht optimaal binnen te laten, is door het inbouwen van een lichtstraat.

Wat is een lichtstraat?

Een lichtstraat van Niek Roos is in principe een rij van aaneengesloten dakramen. Doordat de lichtstraat uit meerdere ramen bestaat, kan voor elke gewenste grootte worden gekozen. Je hoeft niet bang te zijn dat je huis veranderd in een broeikas, omdat het gebruikte glas tegenwoordig vaak zonwerend werkt. Bij luxe uitvoeringen kun je kiezen voor lichtstraten met een afstandsbediening. Zo kun je op afstand ramen open en dicht zetten en voor aangename ventilatie zorgen.

Lichtstraat

Voor wie is een lichtstraat geschikt?

In principe is een lichtstraat voor iedereen geschikt. In je eigen woning kun je een lichtstraat aanbrengen in de nieuwe aanbouw van je huis. Een aanbouw maakt het huis vaak wat donkerder, maar met een lichtstraat voorkom je dat. De ramen kunnen ook op een bestaand plat dak worden gebouwd. De ramen zullen dan niet plat, maar in een schuine hoek worden gemonteerd. Ook is de aanbreng van lichtstraten bij uitstek geschikt voor bedrijven. Wanneer er veel natuurlijk licht in de werkomgeving is, zal dat ten goede komen voor de werknemers. Met natuurlijk daglicht voelen mensen zich meer helder en actiever en het heeft een positief effect op de stemming. Daarnaast zorgt een lichtstraat voor een modern uiterlijk van het gebouw.

Ben je op zoek naar meer licht in je woning, of naar een comfortabelere en stimulerende omgeving voor je werknemers? Dan is het zeker de moeite waard om je eens te verdiepen in lichtstraten.