Een nieuw huis en een nieuwe auto? Het kan!

Een huis kopen doe je meestal niet zomaar, omdat dit een grote uitgave is die veel gevolgen heeft. Veel mensen besluiten dan ook om na de aankoop van een huis even rustig aan doen met het uitgeven van grote geldbedragen. Maar dat is vaak helemaal niet nodig. Het stigma dat een nieuwe auto kopen altijd een grote kostensom met zich meebrengt is lang niet altijd waar. Kosten kun je namelijk bijvoorbeeld besparen door te kijken naar tweedehands auto’s zoals bij Renault occasions. Of je kunt maandelijks afbetalingen doen aan je auto in plaats van een grote som in een keer uitgeven. Hoe combineer je de aankoop van een huis en een nieuwe auto en zorg je dat je ook nog geld overhoudt? Je leest het in deze blog.

nieuw huis en nieuwe auto

Eerst een huis, dan een auto

Een veelgemaakte fout van mensen is dat zij vlak na de aanschaf van een nieuwe auto op zoek gaan naar een huis. Dit kan echter zeer nadelig uitpakken. Een grote uitgave als de koop van een auto kan er namelijk voor zorgen dat je een lagere hypotheek kan krijgen. Dit is het geval bij de aankoop van een auto, maar ook bij zakelijk leasen. Bovendien brengt een auto kopen na de verkoop van je huis een ander voordeel met zich mee. De overwaarde van de verkoop van een woning kan je namelijk gebruiken voor de aanschaf van een nieuwe auto. 

De crisis tegengaan

In de huidige tijden gaat het economisch niet goed met ons land door de coronacrisis. Een perfect excuus om een nieuwe woning en huis aan te schaffen is dan ook om de economie te steunen. Bovendien kun je na aanschaf van je nieuwe woning natuurlijk gelijk indruk maken met een splinternieuwe auto. 

Occasion

Maar was als de aankoop van je huis duurder is uitgevallen, of je een andere financiële tegenslag hebt gehad en toch op zoek bent naar een nieuwe auto? Kia occasions maken het ook voor mensen met een kleinere portemonnee mogelijk om een auto aan te schaffen. Je auto is dan misschien niet nieuw, maar kan zeker nog jaren mee.