Ga voor zonwering in huis die precies past bij jouw woning

Zonwering in huis voorkomt ongewenste inkijk, houdt zonlicht tegen en verbetert de isolatie
van je woning. Gordijnen of jaloezieën zijn echter ook één van de eerste dingen die opvallen wanneer je een kamer betreedt, zodat het uiterlijk van zonwering in huis er ook toe doet. Gelukkig kan je tegenwoordig uit de meest uiteenlopende soorten zonwering kiezen die bovendien in tal van materialen en kleuren komen, zodat je eenvoudig een zonwering vindt die precies bij jouw woning en inrichting past. Blader om een idee te krijgen van alle mogelijkheden bijvoorbeeld eens door het ruime assortiment van doehetbudget.nl en doe inspiratie op voor de zonwering in je eigen huis.rolgordijn

Zonwering in huis: praktische overwegingen

Traditioneel worden gordijnen gebruikt om een raam af te dekken, maar tegenwoordig zie je ook steeds vaker jaloezieën. Eén van de redenen hiervoor zijn de vele praktische voordelen die jaloezieën bieden. Zo is dit type zonwering bijvoorbeeld zeer eenvoudig schoon te houden. Het is al voldoende om eens in de zoveel tijd met een doekje langs de jaloezieën te gaan. Jaloezieën die gemaakt zijn van PVC of aluminium zijn bovendien veelal brandwerend. Hierdoor is het veilig om dit type zonwering te hangen voor een raam nabij een kachel of oven. Jaloezieën zitten voorts dicht tegen het raam aan waardoor zij minder snel worden getroffen door rondspattend water in een keuken of badkamer. Bovendien zijn sommige jaloezieën ook vuil- en waterafstotend. Tot slot, pas je met jaloezieën ook heel eenvoudig de hoeveelheid zonlicht die je een kamer binnen wil laten aan.

Gordijnen of jaloezieën: het uiterlijk

Ondanks de praktische voordelen van jaloezieën blijven ook gordijnen een populaire zonwering. Wat menigeen tot gordijnen aantrekt, is het fraaie uiterlijk van dit type zonwering. Naast de klassieke gordijnen die je horizontaal open en dicht trekt, zijn er tegenwoordig bovendien rol- en vouwgordijnen. Deze gordijnen combineren enkele praktische voordelen van jaloezieën, zoals eenvoudig de zonwering kunnen openen of sluiten, met het oogstrelende aanzien van gordijnstoffen. Jaloezieën zijn tegenwoordig evenwel ook in tal van in het oog springende uitvoeringen verkrijgbaar. Bij een klassieke inrichting ogen bijvoorbeeld houten of bamboe jaloezieën fraai, terwijl aluminium of PVC jaloezieën goed passen bij een modern ingerichte woning.