Groepenkast inrichten

Het inrichten van de groepenkast is een lastige klus. Het bekende adagium geldt hierbij meer dan voor welk vakgebied dan ook: regeren is vooruit zien. Men kan over het algemeen wel bedenken hoe een reguliere groepenkast er bij de bouw uit zou moeten zien qua verdeling van stoppen, maar het is de kunst om te weten hoe de groepenkast over een paar jaar gebruikt wordt. Wanneer een groepenkast nu prima voldoet aan de wensen en eisen die op dat moment gelden, kan het alsnog prima voorkomen dat je over enkele jaren een totaal andere indeling wenst. Redenen hiervoor kunnen zijn dat je over gaat op elektrisch koken, er een kinderkamer bij gebouwd moet worden, de kamers anders ingedeeld worden, en ga zo maar door. Het wijzigen van de groepenkast kan al snel enkele honderden euro’s kosten, waardoor het verstandig is om de groepenkast direct bij aanleg van het elektriciteitsnet al zo efficiĆ«nt mogelijk in te delen.

groepenkast inrichten

Hoe vind ik een elektricien?

Het kan lastig zijn om een kwalitatief goede, vaardige en bekwame elektricien te vinden. Er zijn elektriciens in overschot, maar het is vaak net als bij een autogarage: je hebt eigenlijk geen idee of de kwaliteit wel goed is. Als een garagemedewerker vertelt dat je remschijven versleten zijn, de vering aan vervanging toe is of de bougies vervangen moeten worden, heb je doorgaans geen flauw idee of dat werkelijk het geval is, en een second opinion is vaak ook niet de moeite waard.

Zo is het dus ook met elektriciens, je hebt geen idee of een aangelegd elektriciteitsnetwerk echt veilig is, tenzij je er zelf verstand van hebt of het werk laat controleren.

Een oplossing hiervoor kan zijn om met bekende elektriciens te werken, of elektriciens die goed bekend staan. Een voorbeeld hiervan is de elektricien van Nijmegen. Natuurlijk kun je ook in je eigen kennissen- en vriendenkring informeren of mensen bepaalde elektriciens kennen en hier goede ervaringen mee hebben. Je hebt dan enigszins zekerheid dat een elektricien goed werk aflevert en niet slechts een beunhaas is. Als ook dat geen optie is dan zou je altijd op het internet nog op zoek kunnen gaan naar reviews over elektriciens.