Hele zomer loungen op een steigerhouten loungeset

Heb je deze lente, deze zomer en de mooie nazomer kunnen genieten van je eigen tuin? Het weer heeft ons dit jaar zeker meegezeten. Wellicht ben je tot de conclusie gekomen dat je tuin een upgrade kan gebruiken. Als de zomers in eigen land zo mooi blijven, wil je dat je tuin een echt paradijs voor jou en je gezin wordt. Hoe ga je dat doen? Wat dacht je van investeren in een duurzame set tuinmeubelen die ook nog eens weinig onderhoud vergen. Je hebt de keuze uit verschillende materialen, maar één materiaalsoort zou je echt eens nader moeten bekijken. Met een steigerhouten loungeset haal je veel stijl en zitcomfort in je tuin. 

Wat is er zo speciaal aan een steigerhouten loungeset?

Bij het woord steigerhout denk je als eerste aan ruwe en robuuste stellages die je kent uit de bouwwereld. In je gedachten doemen beelden op van stevige planken die heel wat te lijden hebben van stof, bouwpuin, vocht en wisselende weersinvloeden. In weer en wind en dat vele jaren lang, doet steigerhout zijn werk. En daarna wordt het verwerkt in een steigerhouten loungeset? Jazeker. Een steigerhouten loungeset is sterk, heeft een robuust en industrieel karakter, maar ook een zekere charme die helemaal past in veel verschillende tuinstijlen. Steigerhout heeft een heel leven achter zich en dat mag je ook beslist zien. Er zit altijd een wat grauwe waas over het hout. Dit waas is een natuurlijke beschermingslaag tegen vocht en zonlicht. Als je een steigerhouten loungeset aanschaft, is het hout overigens wel goed behandeld, zodat je er de eerste twee jaar geen omkijken naar hebt.

Je steigerhouten loungeset, verkrijgbaar in verschillende interieurstijlen

Een steigerhouten loungeset zal altijd een zekere tijdloze stoerheid uitstralen. Verder kun je een loungeset van steigerhout in veel verschillende maten en uitvoeringen bestellen. Je kunt bijvoorbeeld voor industriële schoonheid gaan en kiezen voor een loungeset met een onderstel van authentieke steigerbuizen. Of je gaat voor een iets comfortabel ogend ontwerp, waarbij je ook kunt genieten van zachte zit- en rugkussens, verkrijgbaar in veel verschillende kleuren. Een leverancier als Dijkhuis Meubels heeft op zijn website een aantal aantrekkelijke ontwerpen, waarvan er altijd wel een in jouw tuin past. Neem de tijd om eens goed te kijken welke steigerhouten loungeset je het meest aanspreekt. Neem vervolgens de maten van je tuinterras op.

Je steigerhouten loungeset, gemakkelijk te onderhouden

Je hoeft niet veel tijd te steken in het onderhoud van je steigerhouten tuinmeubilair. Zoals gezegd is het hout voorbehandeld. Pas na twee jaar is een kleine onderhoudsbeurt verstandig. Je schuurt het steigerhout licht op en behandelt het met een voedende olie. Je kunt ook kiezen voor een beits als white wash of gray wash. Of je gaat voor een nanospray. Dan mag je erop rekenen dat je steigerhouten meubilair weer een jaar of twee goed beschermd is. Staat er in de herfst en in de winter wel eens water op je terras? Zet je loungeset van steigerhout dan bij voorkeur op een extra verhoging. Het hout kan veel hebben, maar is niet onkwetsbaar.