HET IDEALE URBAN INTERIEUR

Het combineren van stedelijke en landelijke elementen is een trend die tegenwoordig vaker terugkomt. Metalen deuren en kozijnen in combinatie met glas zijn industriële kenmerken die goed in de urban interieurstijl passen. Ben jij je huis aan het verbouwen of wil jij je huidige woning een nieuwe stijl geven, dan is misschien de urban interieurstijl voor jou.

Kleuren en materialen

Een urban interieur kan heel eenvoudig zijn ingericht. Om te beginnen moet er gebruik worden gemaakt van neutralen en vintage-look kleuren. Maak zo min mogelijk gebruik van drukke printjes en opvallende kleuren. Veel gebruikte materialen in de urban stijl zijn, metaal, glas, industrieel hout en vintage leer.

urban interieur

Ramen en deuren

Om die industriële look te creëren zijn naast vele stoere en robuuste materialen, metalen deurstijlen en kozijnen in combinatie met kleinere glazen ramen ideaal om te gebruiken. Het vele glas zorgt voor veel lichtinval en maakt de ruimtes een stuk meer open. Daarnaast geven de metalen deurstijlen en kozijnen die industriële look. Deze deuren en ramen zijn vaak naar eigen wensen en behoefte te ontwerpen en te laten personaliseren. Voor een urban interieur zijn metalen deurstijlen en kozijnen in combinatie met kleinere glazen ramen echt een must.

Meubels

Naast de industriële ramen en deuren passen, grote en grove meubels goed in het interieur. Denk hierbij aan een metalen vitrinekast, die goed past bij de metalen kozijnen. Of een grote eettafel met een metaal onderstel en een strak donker houten blad die samen met de metalen/glazen deuren jouw interieur een echte urban stijl geven.

Om een urban interieur te creëren zijn stalen deuren en kozijnen in combinatie met kleinere glazen ramen, grote en grove meubels, neutralen en vintage kleuren een pre.

Geef een eigen twist aan je interieur en stel je meubels zelfs samen. Ontwerp je eigen urban deuren en kozijnen of maak je eigen lamp van oude materialen.