Het kunstgras is altijd groener bij jou!

Bij kunstgras denkt iedereen altijd aan ‘nepgras’ en sportvelden. Dat beeld klopt echter niet meer. Kunstgras is tegenwoordig niet meer van echt gras te onderscheiden en wordt steeds populairder. Het wordt ook niet meer alleen gebruikt voor sportvelden, maar het is ook razend populair voor woningen. Zo zijn er verschillende soorten kunstgras speciaal bestemd voor woningen. Ben je benieuwd naar de soorten? Lees dan snel verder!

Kunstgras brengt veel voordelen met zich mee. Zo hoef je bijvoorbeeld nooit meer het gras te maaien en groeit er geen onkruid tussendoor. Ook als er veel op het gras wordt gelopen of gespeeld, heb je geen last van dorre plekken of modderpoelen. Verder hoef je het in de zomer ook niet te sproeien én het is ook nog eens lekker zacht onder je voeten.

kunstgras

Kunstgras voor het balkon

Kunstgras voor balkon zie je steeds vaker. Ondanks dat de meeste mensen er niet zo bij stilstaan, is de vloerbedekking van je balkon toch wel bepalend voor de sfeer. Meestal is de vloer van beton of tegels. Dit geeft een koude en kille sfeer. Met groene kunstgras creëer je een gezellige sfeer. Je zou het nog meer kunnen opfleuren met bijvoorbeeld bloemen en gekleurde potten. Je krijgt dan nog meer het gevoel alsof je in een tuin zit. Daarnaast is het ook nog eens erg fijn om op te lopen en heeft het nauwelijks onderhoud nodig.

Kunstgras voor de tuin of het terras

Kunstgras in de tuin is helemaal hip. Het gras is ook niet meer te onderscheiden van echt gras. De verschillende vezels zorgen ervoor dat het lijkt alsof er wat dorre, verkleurde grassprietjes in het gras zitten, waardoor het net echt lijkt. Het grote voordeel is dat het gras er altijd goed uitziet, ongeacht welk seizoen het is. Je hoeft het bijna niet te onderhouden, behalve misschien die paar bladeren in de herfst.

Bij kunstgras voor in de tuin wordt er onderscheid gemaakt tussen 3 soorten:

  • Landscape/tuintjesgras: dit soort kunstgras is erg geschikt als er niet zoveel op gelopen wordt.
  • Speelgras: dit soort kunstgras is erg geschikt voor gezinnen met kinderen. Hier kan veel op gespeeld worden, zonder dat het gras kapot gaat.
  • Sportgras: de naam zegt het al, dit soort kunstgras kan prima tegen een stootje. Hier kan prima gevoetbald, gehockeyd of een andere sport

Kunstgras voor het dakterras

Als je een dakterras tot je beschikking hebt, bestaat die vak uit beton of tegels. Dit geeft niet zo’n warm gevoel en sfeer. Het daarom haast vanzelfsprekend om er wat moois van te maken. Er groeit namelijk ook geen gras op een dakterras en om het toch om te toveren tot een mooie tuin, is kunstgras een goed alternatief. Het grote voordeel is dat het terras het hele jaar door mooi blijft en je het bijna niet hoeft te onderhouden. Zo heb je met kunstgras je eigen tuin, boven het huis.

Kunstgras is verkrijgbaar in verschillende hoogtes, kleuren en maten. Voor de verschillende soorten zou je een kijkje kunnen nemen op Koopjekunstgras.nl. Deze aanbieder koopt direct van de fabriek,  waardoor jij je kunstgras voor een veel lagere prijs koopt dan in de winkel. Ook kun je gratis stalen aanvragen zodat je het kunstgras van tevoren kunt bekijken en voelen voordat je een keus maakt. Ben je er nog niet helemaal over uit, of heb je nog vragen? Dan kun je voor persoonlijk advies altijd hulp inschakelen door te bellen of te mailen naar het bedrijf. Neem eens een kijkje in de webshop voor alle mogelijkheden.