Hoe je jouw woonkamer inricht met de juiste kleur gordijnen

Het uitzoeken van geschikte gordijnen voor de woonkamer, keuken of een andere ruimte in huis, is lastiger dan het op het eerste oog lijkt. Zo heb je de keuze uit speciale typen gordijnen, zoals plisse gordijnen, (duo) rolgordijnen, vouwgordijn, lamellen of het klassieke gordijn. Naast deze keuzemogelijkheden is er op het gebied van kleur en kleursamenstellingen met gordijnen veel mogelijk. Met name dit laatste aspect vinden veel mensen lastig. Hoe bepaal je nu welke rolgordijnen van gordijnen.nl voor jou geschikt zijn? Zonder dat je voor een (rol) gordijn of vouwgordijn kiest in kleuren die vloeken met de rest van de ruimte? Als je onderstaande belangrijke tips opvolgt, komt het met de kleurkeuze van jouw gordijnen helemaal goed.

gordijnen

Kies voor een kleur die aansluit bij het meubilair en de wanden

Als je een woonruimte wilt creëren die één geheel uitstraalt, ga dan voor een kleur gordijnen die overeenstemt met de kleur van meubels in huis en/of de kleur van de wanden in de woonkamer. Hierdoor vallen jouw gordijnen sowieso niet uit de toon en kun je een interieur creëren die eenheid en stijl uitstraalt!

Ga voor contrast in het interieur

Een andere mogelijkheid, die ervoor zorgt dat jouw gordijnen eruit springen en echte eyecatchers worden, is om te gaan voor het contrast. Zo kun je een licht interieur opsieren met een donkergekleurd gordijn met mooie kleurige patronen erin verwerkt. Een mooie effect kan ook andersom gecreëerd worden: als je naast het woonkamerraam een donkere wand hebt, kan een lichtgekleurd gordijn hiermee prachtig contrasteren

Een vrolijke uitstraling met veelkleurige gordijnen

Als je van een modern, eigentijds en vrolijk interieur houdt, dan is het kiezen van veelkleurige gordijnen – met mooie bloemmotieven of vormen en patronen in uiteenlopende felle kleuren – een slimme keuze. Wanneer je veel grijze elementen en meubilair in huis hebt staan, kun je dit compenseren met levendig gekleurde gordijnen. Wat bijvoorbeeld erg mooi staat, is een roodgekleurd of blauw overgordijn die afsteekt tegen een grijze wand.

Laat je voorlichten door een expert

Kom je er echt niet uit, ga dan naar een woonwinkel en laat je door een expert voorlichten over mogelijke kleurencombinaties. Neem daarbij een paar foto’s mee van jouw interieur. Medewerkers van woonwinkels weten precies hoe je met gordijnen de mooiste kleureffecten, contrasten en sfeer kunt creëren.