Hoe kan je kamerplanten het beste verzorgen

Tegenwoordig is thuis voor veel mensen de nieuwe werkplek. Hierdoor is het goed om na te denken over de inrichting van je huis zodat je effectiever kan werken. Kamerplanten kunnen positieve effecten hebben op je gezondheid wanneer je vaak binnen zit. Het is wel goed om te weten hoe je het beste om kan gaan met kamerplanten. Niet alle planten zijn geschikt om binnenshuis te overleven. Sommige soorten zijn veerkrachtiger, andere zijn kwetsbaarder.

kamperplanten

Weet waar je plant vandaan komt

Als je de achtergrond van je nieuwe plant kent, kun je er beter voor zorgen. Zet een varen bijvoorbeeld nooit in de buurt van een raam, want hun favoriete omgeving is een vochtige en schaduwrijke omgeving. Dat is totaal het tegenovergestelde van vetplanten, die het liefst op droge plaatsen leven. Ze groeien gemakkelijk in woestijngebieden. Deze passen dus beter wel bij het raam. Iedere plan is dus anders en verdiend een andere standplaats. Het ligt er maar net aan waar er ruimte is in jouw thuissituatie

Water geven

De meest onvergeeflijke fout van een beginnende binnen tuinier is overbewatering. De plant reageert hier meestal op door oudere bladeren onderaan de hoofdstengel op te offeren. In de praktijk is onderbewatering beter dan overbewatering, omdat planten niet binnen een week doodgaan. Planten worden wel onmiddellijk aangetast als ze te veel water krijgen. Test de grond dus eerst met uw vinger voordat je besluit al dan niet water te geven.

Leer zo snel mogelijk over plantenverzorging

Thuis tuinieren is niet voor niets een trendy bezigheid geworden in stedelijke gebieden. Van het onderhouden van een band met de natuur tot het imponeren van onze vrienden met stijlvolle exemplaren, veel mensen houden ervan om binnenshuis een ‘jungle sfeer’ te creëren. Maar als je je kostbare planten lang wilt houden, is het goed om zo vroeg mogelijk te leren over planten spullen. Dus als je overweegt om voor het eerst een portie jungle in huis te halen zijn de hierboven genoemde tips essentieel om te weten. Denk bijvoorbeeld ook aan de plantenvoeding die per plant kan verschillen.