Hoe kies je de juiste eettafel voor jou?

Waar vroeger de bank het centrale punt in huis was, wordt de eethoek tegenwoordig al lang niet meer alleen gebruikt om te eten, en is dit vaak dat centrale punt. Het is een plek, waar gewerkt wordt, huiswerk wordt gemaakt en waar je je gasten ontvangt. Vaak zorgt het samenkomen aan een eettafel voor een betere sfeer dan wanneer je met zijn allen onderuit gezakt in de bank neerploft. Aangezien een eettafel een groot object is, bepaald deze voor een groot deel de uitstraling van de ruimte. Een eettafel kopen doe je dan ook niet zomaar. Hieronder enkele tips waar je aan moet denken.

eettafel

Kijk naar het praktisch nut

Bij een gezin van vier kies je niet voor een kleine vierkante tafel. Ook als je een kleiner huishouden hebt, maar regelmatig vrienden of familie over de vloer hebt, is het verstandig om een grotere tafel te kiezen. Heb je vaker een romantische avond met alleen je wederhelft? Daar is een compacte eettafel dan weer perfect voor. Hoeveel mensen er ook bij jou aan tafel schuiven, zorg dat je voldoende ruimte hebt. Dit kan door gemiddeld 70 centimeter per persoon te rekenen. 

Juiste afmetingen zijn belangrijk

Zoals gezegd zijn de afmetingen van een tafel erg belangrijk. Als een tafel te groot is verpest hij de ruimte, maar aan een kleine kun je weer niet met veel mensen zitten. Dit zijn ook gelijk de twee eerste dingen waar je op moet letten bij het kopen van een eettafel: hoeveel ruimte is er beschikbaar en met hoeveel mensen wil ik eraan zitten? 

Bepaal de grootte aan de hand van de ruimte

Aangezien je weet hoe groot de ruimte is waar de tafel in komt te staan, is de keuze van de afmeting goed om mee te beginnen. Houdt er in ieder geval rekening mee dat om de tafel een ruimte moet zijn van 65 cm, zodat de stoelen naar achter geschoven kunnen worden. Wil je ook nog eens vrij om de tafel kunnen lopen? Doe er dan nog eens 60cm bij.

Bedenk wat je wil

De conclusie is dat elke ruimte een andere behoefte heeft qua tafel die daarbij past. Bedenk wat je wil, geef in een eventueel verkoopgesprek aan in wat voor ruimte de tafel komt te staan en let goed op waar de tafel voor gebruikt kan worden. Als je dit allemaal in het achterhoofd houdt, dan zul je zien dat de juiste eettafel een ware verrijking is van de ruimte waar hij in staat.