Ideaal voor in de keuken: een verticale radiator

Hoe ziet een verticale radiator eruit?

Een verticale radiator is een smalle, hoge radiator. Qua vormgeving is hij mooi afgewerkt met strakke randen en dichte zijpanelen. Hij is erg geschikt voor ruimten waarin een standaard maat radiator niet past. Verticale radiatoren zijn er in verschillende uitvoeringen. Er zijn radiatoren met een vlakke voorzijde, maar ze zijn ook verkrijgbaar met een gestreepte voorzijde of met horizontale buizen waar je wat overheen kunt hangen.verticale radiator

Waarom is een verticale radiator ideaal voor in de keuken?

Ten eerste is het formaat van deze radiator heel geschikt voor in een keuken, die je zo optimaal mogelijk wilt inrichten en benutten. Je kunt hem aan een klein stukje muur hangen en hij kan ook achter een deur geplaatst worden. Daarnaast is de vormgeving van deze radiator echt een pluspunt voor je keuken. Je hebt geen brede en grove radiator meer hangen in je keuken, maar één die hoog, smal, glad en strak oogt. Dit past natuurlijk perfect bij de meeste keukenkastjes die ook vaak een strakke en gladde uitstraling hebben. Een ander voordeel is dat deze radiatoren veel makkelijker schoon te houden zijn. Doordat ze glad en recht zijn kun je er zo met een vochtige doek overheen gaan om hem schoon te houden, en zit je niet meer met speciale radiatorborstels, die je tussen je radiator moet proppen om al het stof te verwijderen. Hygiëne is natuurlijk van groot belang in een keuken, en daar draagt een makkelijk te reinigen radiator zeker aan bij. Het is ook erg handig dat je over bepaalde types hand-of theedoeken kunt hangen. Dat is ideaal om ze snel te laten drogen. Heb je een radiator met een gladde voorkant, dan kun je voor de meeste uitvoeringen een speciale handdoekbeugel aanschaffen, zodat je er alsnog een handdoek op kunt laten drogen.

Hoe kies je een verticale radiator?

Verticale radiatoren zijn er dus in allerlei soorten en maten. Als je op zoek gaat naar een radiator, zorg dan dat je voor jezelf duidelijk hebt aan welke eisen hij moet voldoen. Welke afmeting moet hij hebben? Welke vormgeving vind je het mooist? Hoeveel geld wil je eraan uitgeven? Je maakt het jezelf dan een stuk makkelijker om tot een goede keuze te komen. Daarnaast is het natuurlijk altijd goed om advies in te winnen, waarbij het ook goed is om te weten aan welke eisen een radiator voor jou moet voldoen.