Ideeën om je tuin te decoreren

De tuin is een plek waar je je rust kunt vinden en waar je kunt genieten van het mooie weer. Een mooie tuin helpt daar zeker weten een handje bij, en wat is een tuin nou zonder aankleding? De juiste decoratie maakt je tuin helemaal af en zorgt voor de juiste sfeer. Kan jouw tuin wel wat extra’s gebruiken op het gebied van decoratie? Hieronder lees je een paar handige tips.

Zorg voor de juiste verlichting

Een tuin kan er ’s ochtends en ’s middags mooi bijliggen, maar wat heb je daar nou aan als je er ’s avonds niets meer van ziet? Door verlichting in je tuin te plaatsen, kun je dag en nacht van je tuin blijven genieten én voeg je er meer sfeer aan toe. Hang een mooie lichtsnoer op van de ene naar de andere boom, zet een aantal tuinfakkels langs het wandelpad en plaats eventueel zelfs een sfeerhaard op je terras.

Ga voor een tuinkleed

Wist je dat er ook tuinkleden bestaan? Deze tuinkleden zijn niet alleen mooi, ze zijn ook waterdicht en kunnen tegen een stootje. Leg een mooi kleed onder je tuinset of leg wat kleden op je balkon, zodat de kinderen daar lekker kunnen spelen en jij liggend van de zon kunt genieten. De kleden zijn er in diverse kleuren en maten.

Geef liefde aan de vogeltjes

Wat is er nou mooier dan dat je de vogeltjes op de achtergrond hoort fluiten terwijl jij geniet van een koude cocktail in je tuin? Om er zeker van te zijn dat de vogels je gezelschap komen houden, kun je één of meerdere vogelhuisjes in je tuin hangen. Het enige wat je dan nog hoeft te doen is er wat lekkers ingooien en wachten totdat de vogeltjes jouw kant opkomen.

tuinposter op maat

Hang een tuinposter op

En als laatste de beste tip: Hang een tuinposter op in je tuin! Hang hem bijvoorbeeld op aan je hek om deze wat op te fleuren of plaats hem boven je tuinset aan de muur. Je kan ervoor kiezen om een eigen foto op een poster af te laten drukken of om een standaard afbeelding te pakken. Daarnaast is er voor ieder plekje een passende poster te vinden, aangezien je kunt kiezen uit diverse formaten.
Naar boven