Je woning ombouwen naar seniorenwoning

Een gezellige, comfortabele woning is hoe dan ook belangrijk voor iedereen – maar als je je woning leefbaarder wil maken voor senioren, dan is het belangrijk om een aantal extra maatregelen te nemen. Er zijn heel wat verschillende manieren waarop je je huis in een seniorenwoning kan transformeren en het onderstaande overzicht geeft daar enkele van de beste van!
aangepast wonen

Bouw je woning om tot een veilige, comfortabele seniorenwoning

Een seniorenwoning is eigenlijk een huis waarbij extra aandacht wordt besteed aan mobiliteit en veiligheid, zodat ouderen comfortabeler kunnen wonen. Er zijn heel wat verschillende manieren om dat te doen:

– Een traplift voor in huis

Een van de beste manieren om je woning een stuk veiliger te maken voor senioren, is door je trap uit te breiden met een speciale traplift. Een traplift voor in huis zorgt ervoor dat het op én afgaan van de trap niet alleen sneller gaat, maar ook veel veiliger is. Dat is vooral voor ouderen die niet meer goed te been zijn een interessant gegeven. Er zijn heel wat kwalitatieve, betrouwbare trapliften verkrijgbaar bij een gespecialiseerde aanbieder!

– Een stevige trapleuning

Een andere manier om de trap veiliger te maken is door de trapleuning ervan te vervangen door een speciaal beveiligd type. Op die manier kunnen ouderen zich gemakkelijker vasthouden, waardoor de trap oplopen zoveel aangenamer en veiliger wordt.

– Een anti-slip vloer in de badkamer

De badkamer is een van de gevaarlijkste plaatsen voor ouderen die niet zo goed meer te been zijn. Wil je je badkamer veiliger maken, dan is een goede anti-slip vloer zeker en vast onmisbaar. Een dergelijke vloer (of tapijt) maakt het veiliger om te stappen, ook als die vloer zelf nat is. Daarbij zijn er heel wat mogelijkheden op het vlak van stijl, formaat en materiaal – waardoor je de badkamer dus ook nog eens een gezellige en passende uitstraling kunt geven!

– Een alarmsysteem voor senioren

Elke woning is uitgerust met een goed alarmsysteem maar voor senioren zijn er speciale systemen die ook ingeschakeld kunnen worden vanop afstand. Op die manier kan de persoon in kwestie, als die is gevallen en niet zelf recht kan staan, een familielid of de politie verwittigen. En dat zorgt op zijn beurt natuurlijk voor een veel beter wooncomfort!