Kleurrijke geurkaarsen

Kaarsen geven een leuk accent aan je interieur en aan je thuis. Het voordeel aan geurkaarsen is dat ze geleidelijk aan op gaan en je ze iedere maand opnieuw kan vervangen en de geur opnieuw kiezen. Alsof je ze kan laten mee evolueren met je eigen groeiende, steeds veranderende persoonlijkheid. 
Door een geurkaars te kiezen met een kleurtje, kan je bepaalde dingen in je interieur accentueren en afhankelijk van het seizoen kan je de kleuren aanpassen. 

Welke geuren zijn en welke geuren te kiezen? 

Geurkaarsen hebben ze in allerlei geurtjes en allerlei kleurtjes, bijvoorbeeld chocolade en vanille. Afhankelijk van de ruimte in je huis, kan je een andere geur kiezen. Je kan bijvoorbeeld in de badkamer, alsook in de slaapkamer voor een ontspannende geur kiezen. Afhankelijk van het seizoen kan je natuurlijk ook de geuren aanpassen. Geuren zijn heel belangrijk in ons leven en kunnen ons al snel een ander gevoel geven of een nostalgisch gevoel oproepen. Geuren kunnen je doen voelen alsof je op vakantie bent, met de.juiste geur, kan je al snel dit gevoel oproepen, of het gevoel krijgen dat je je in de wellness bevindt. De kleur van de geurkaars is ook belangrijk, aangezien ze afhankelijk van de kleur een lichtjes andere gloed afgeven en dan ook een ander gevoel geven. 

Geurkaarsen bij een speciale gelegenheid 

Geurkaarsen hoeven natuurlijk niet alleen bij een speciale gelegenheid. Maar soms hebben we enkel de speciale gelegenheden bij elkaar en dan kan het wel leuk zijn dat je op die momenten voor meer sfeer kan zorgen door middel van wat geurkaarsen te gebruiken. Bijvoorbeeld bij een romantisch etentje of een ander dinertje. Eventueel op een mooie zomeravond bij schemering, wanneer de zon net verdwenen is en je gezellig buiten geniet van een wijntje, muziek en een gezellige babbel. 
Geurkaarsen zijn ook altijd leuk om te geven, bijvoorbeeld voor je vriendin die net alleen gaat wonen of je schoonouders, zijn geurkaarsen een leuke en altijd geapprecieerde cadeau. Geurkaarsen kunnen bijvoorbeeld een lege flat al snel wat meer persoonlijkheid geven, het is heel gezellig om een geurkaars als nachtlichtje te gebruiken en nog wat te praten alvorens in slaap te vallen. 
De geur zorgt er ook mede voor dat je de leegte kan opvullen en een ruimte al snel niet meer zo muf ruikt als voordien. Een geurkaars kan je echt gelukkig maken, bepaalde geuren hebben namelijk nogal een effect op je gemoedsrust en je stressniveau. Vandaar dat het interessant kan zijn om ook eens uit te zoeken welke geuren het beste past bij je persoonlijkheid. Op die manier kan je de beste geur kiezen voor de toestand waarin je je zou willen bevinden. 

Kortom vaak wordt het positieve effect van kaarsen en geurkaarsen onderschat. Licht (min of meer natuurlijk licht) heeft een positief effect op ons persoonlijk welzijn, alsook de geur, afhankelijk van welke geur je kiest, kan zeer helend zijn en een behoorlijk effect hebben op je geluk en je algemene tevredenheid.