Lekker ruiken in huis, hoe doe je dat?

Soms stap je bij iemand naar binnen en dan ruikt het heerlijk. Dat wil jij natuurlijk ook. Want of het nou je natgerende hond, niet zo frisse Cowboysbag is of je oude jas. Elk huis kan een lekkere geur af en toe best wel gebruiken en daar zijn trucs voor. Welke dat zijn lees je hier. 

Munt en citrus

Zet een pan met water op het vuur en voeg hier citrusschijfjes en kruiden zoals bijvoorbeeld munt en lavendel aan toe. Breng het aan de kook en laat het vervolgens even sudderen. Door de warmte ruik je een heerlijke zoete geur die langzaam je hele huis binnendringt. Zelfs als je de volgende dag je laptoptas inpakt ruik je het nog.  

Geurpot 

Wat hierboven beschreven is kun je natuurlijk ook toe passen in een pot. Het kokende water giet je in een pot en daarna voeg je een aantal ingrediënten toe. Denk aan een kaneelstokje, gedroogde pepermunt blaadjes, lavendel, of een vanillestokje. Zo creëer je je eigen geurpot.

Zakjes met gedroogde bloemen

Voor wie zelf een beetje handig is het leuk om geurzakjes te maken. Verzamel gedroogde kruiden of geurende planten zoals lavendel. Maak er meteen meer, je kan ze door je hele huis gebruiken of cadeau geven. Het voordeel van geurzakjes is dat ze heel lang de geur behouden. 

Geurkaarsen

De naam zegt het al: kaarsen die je huis aangenaam laten ruiken. Het is wel belangrijk dat je een goede plek uitzoekt. Zet hem niet weg in een hoekje, maar plaats hem ergens waar veel mensen langslopen. Hierdoor wordt de geur goed verspreid en bereikt het al je spullen, zelfs de rugzakken die in de gang staan. 

Kamerplanten

Kamerplanten zorgen niet alleen voor gezelligheid in je huis, maar ook voor de reiniging van de lucht. Hierdoor wordt de lucht fris. Er zijn speciale kamerplanten zoals bijvoorbeeld eucalyptus, orchideeën of gardenia’s die heel erg geschikt zijn voor deze taak. 

Azijn

Heb je huisdieren in huis? Zelf ruik je het misschien niet meer, maar de geur van je huisdier bezorgt je kamer een muffe lucht. Wil je dit voorkomen zet dan een kom met azijn neer in je huis. Het is een oud trucje wat muffe luchtjes absorbeert. Het klinkt gek, maar ook het poetsen van je meubels of de ramen met azijn levert een fris luchtje op. Doe het wel met mate, want teveel is niet goed.