Nieuwste trends op het gebied van sanitair

Badkamers zijn een plek in huis waar je idealiter privacy, rust en comfort kunt combineren. Je wilt er lekker in bad kunnen of juist onder een stomende douchen stappen. Wat je ook doet, een badkamer is in die zin de ideale plek om te genieten van je woning. En, zoals ieder onderdeel van de woning, is ook de badkamer bijzonder trend gevoelig. Wij zetten de belangrijkste trends voor dit jaar op een rij, zodat zelfs de loodgieter uit Maastricht weet wat hem het komende jaar aan montagewerk te wachten staat.

inloopdouche

Hout is hot

Een houten vloer heeft een warme, natuurlijke en rustige uitstraling. Het voelt heerlijk aan de voeten en brengt de sauna- en wellness beleving bij je thuis. Je kunt all the way gaan en kiezen voor een houten betimmering of alleen voor een houten vloer. Door de combinatie met andere materialen kun je een karakteristieke badkamer creëren, die lang mee kan gaan. Laat je wel goed adviseren over de typen hout en de afwerking, want vocht en hout is natuurlijk niet altijd een gouden combinatie qua onderhoud.

Kleine badkamers vol comfort


Laten we eerlijk zijn: de meeste Nederlandse badkamers zijn niet al te groot. In tegenstelling tot wat je in de woonbladen ziet, zijn de meeste badkamers zelfs relatief klein. Een nieuwe trend is om die kleine badkamers klein te laten, maar ze wel vol te stoppen met luxe. Denk daarbij aan een stoomcabine of een massagedouche.

Op die manier profiteer je maximaal van de kleine ruimte die de badkamer jou te bieden heeft en hoef je geen andere woonruimte op te offeren om te voldoen aan je wensen op badkamer gebied. Met spiegels kun je een extra ruimtelijk effect creëren, zodat de badkamer zelfs nog wat groter aanvoelt.