Ontwikkel je huis mee met je persoonlijkheid!

Mensen voelen zich van nature aangetrokken tot ruimtes die comfortabel en vertrouwd aanvoelen. En het zal nooit zo comfortabel aanvoelen als een omgeving waar jij de ontwerper bent.

Hoewel je het misschien niet zou verwachten is dat belangrijker dan je denkt. De een is meer bezig met zijn directe omgeving en de ander is meer geïnteresseerd in meer abstracte concepten. Dat zie je bijvoorbeeld aan de verschillen tussen mensen die heel netjes zijn of maar wat graag de boel de boel laten om zich op uitrusten of andere bezigheden te richten.

Maar je bent het aan jezelf verplicht om je eigen huis zo mooi mogelijk te maken door de juiste kleuren, texturen, patronen en accessoires te kiezen. Creëer een plek waar je gelukkig kunt zijn en jezelf kunt zijn, want dit zal op veel verschillende manieren helpen.

Hoewel je allicht wat vaker dan één keer de boel zult gaan veranderen. Vroeger had je immers waarschijnlijk ook andere smaken en inzichten dan nu. Het is altijd leuk om af en toe iets te veranderen en een nieuwe woonruimte te hebben, zolang het maar bij je behoeften en functionaliteiten past. Of je nu alleen een paar meubels op een andere plek zet of een volledige renovatie aan gaat. “The world is your oyster” – Bepaal het allemaal lekker zelf! Breng altijd wel eerst even je budget in kaart, voordat je allemaal nieuwe meubels inslaat.

Wanneer je bankreking niet onuitputtelijk is kun je je plannen stap voor stap uitvoeren, of je kunt er eerst een tijdje voor sparen.

Iets anders met de vloer

Als je wil dat je huis perfect is, moeten alle afzonderlijke elementen van je huis bij elkaar passen. De vloer die momenteel in je huis ligt is hierbij ook een belangrijk onderdeel. Is hij niet naar wens? Dan is dit het moment om een nieuwe vloer aan te schaffen.

Welke vloer je moet kiezen is niet een gemakkelijke keuze. Ga voor hout, steen of kunststof in de prijsklasse die het beste aansluit bij jouw portemonnee.

Waar je misschien niet gelijk aan denkt zijn zaken als isolatie, gebruikersgemak en onderhoud. Naast de prijzen, kunnen ook deze eigenschappen erg variëren. Hoe indrukwekkend de vloer ook mag zijn, bepaalde materialen zijn minder vriendelijk in onderhoud dan anderen. Hout, bijvoorbeeld, heeft periodiek een grote onderhoudsbeurt nodig die aardig wat kan kosten. Denk dus goed na over deze keuze.

De populariteit van kunsstof neemt erg toe tegenwoordig. Wil je niet alleen een vloer die mooi oogt, maar die ook op een verantwoorde manier is gemaakt? Dan is kunststof een goede keuze. Bovendien lijken ze op het blote oog telkens minder gemakkelijk te onderscheiden van een ander materiaal, zoals hout of steen. En qua onderhoud is het een peulenschil! Ook de levensduur van deze vloeren is erg goed. Een kunststof vloer is dus de moeite waard om in overweging te nemen. Ben je opzoek naar een nieuwe look voor je vloer? Er zijn vele verschillende opties. Kies bijvoorbeeld voor een visgraat pvc vloer