Rieten lampenkapjes

Riet is een veelgebruikt product voor lampenkappen en lampenkapjes en ook steeds meer meubels. Je hebt rieten lampenkapjes voor vloerlampen maar zeker ook voor hanglampen en dat in alle mogelijke soorten en maten. Er is een rieten lampenkapje in vrijwel elke maat en geschikt voor elke stijl en inrichting. Rieten lampenkapjes zijn echte sfeer verhogers en geven elk huis dat beetje extra warmte.

Niet alleen in effen riet verkrijgbaar

Zeker voor de vloerlampen is er een groot aanbod rieten lampenkapjes beschikbaar. Deze kapjes zijn doorgaans gemaakt van zogenaamd srimit grey riet of van grey wash riet. Je hebt de rieten lampenkapjes in uitvoeringen van alleen effen riet, maar tegenwoordig doen ook die met tekst op riet het bijzonder goed. Ook als riet voorzien is van tekst is het in diverse soorten riet verkrijgbaar en ook in diverse kleuren; van grijs, bruin tot wit.

Collectie rieten lampenkapjes blijft maar groeien en groeien

Dat riet het goed doet tegenwoordig blijkt wel uit het feit dat de collectie rieten lampenkappen maar blijft groeien. Zo zijn er anno 2019 ook ruim voldoende rieten lampenkapjes voor hanglampen verkrijgbaar. Als je kiest voor riet, werk dan met duo’s. Kun jij je iets mooiers voorstellen dan twee rieten lampenkapjes boven twee

hanglampen boven je eettafel? Nee toch?

Ook steeds meer wit riet in de woonkamers

Wat zeker ook scoort is wit riet voor lampenkappen. Dit is speciaal riet en riet van de beste kwaliteit. De witte rieten lampenkapjes zijn te koop in zowel ovale als ronde vorm.  Wit riet is erg fijn riet en valt op in elk interieur. Met een lampenkap van wit riet haal je het best denkbare natuurproduct in huis, een lampenkap die bovendien bij veel meer dan alleen huizen die in landelijke stijl zijn ingericht past.

Rotan is wat grover ten opzichte van riet

Rotan is overigens een heel aardig alternatief voor riet. Rotan is iets grover dan riet en de uitstraling is daardoor ietsje meer stoer. Of je kiest voor riet of rotan is gewoon een kwestie van smaak, zoveel verschilt het helemaal niet. Het mooie van een rieten lampenkapje is dat je het prima kunt combineren met andere rieten accessoires die je mooi door je huis heen terug laat komen. Zo koop je bij lampenkappen van riet bijvoorbeeld passende rieten manden, dienbladen van riet of rieten kransen. Je kunt er zelfs aan denken om rieten meubels te kopen. Zeker wat betreft tafels en stoelen is daar ruim voldoende aanbod van.

Riet speelt steeds meer de hoofdrol in de wereld van de lampenkappen

Belangrijk bij de rieten lampenkapjes is dat je bij de aanschaf wel even vraagt hoe je ze nou eigenlijk op de beste manier schoon kunt houden, want dat is vaak niet helemaal duidelijk.  Zeker is wel dat het aanbod steeds groter wordt en een rieten lampenkap 50 centimeter net zo eenvoudig aan te schaffen is dan elke andere lampenkap.  Naast lampenkap industrieel of de bekende lampenkap bloemen speelt ook die van riet steeds vaker een hoofdrol in de wereld van de lampenkappen.