Verschillende soorten wandpanelen

Als we het over wandpanelen hebben, is warmte- en geluidsisolatie, het eerste wat er in je opkomt. Het belangrijkste kenmerk van een wandpaneel is het stijlvolle en decoratieve uiterlijk en het biedt warmte- en geluidsisolatie. Het is een geschiktere methode dan andere methodes. 
De meeste wandpanelen zijn 2 cm dik en de afmetingen zijn 120 × 50 en 100 × 50 cm. Het paneelgewicht is + – 300 gram. 
Het ruwe materiaal van het muurpaneel is een piepschuimpaneel. De betonmortel wordt uitgegoten en vervolgens door middel van een rooster in de droogsecties geplaatst. Afdrukken in kleur wordt op de machines gedaan als het laatste proces. 
Wandpanelen kunnen op veel plaatsen eenvoudig worden toegepast, zoals thuis, op kantoor, in cafés, restaurants, ziekenhuizen en scholen. Je kunt de toepassing voor wandpanelen ook toepassen in natte ruimtes zoals badkamers. 

Decoratieve wandpanelen

Binnenmuur paneelsystemen die worden gebruikt voor decoratief gebruik worden steeds populairder in de woningbouw. Wainscot-panelen en andere wandpaneelsystemen maken gebruik van de sandwichstructuur om kosten te besparen. 
Standaard houten wandpanelen vervaardigd van massief hout, hoewel aantrekkelijk, zijn extreem duur. Nieuwe wandpaneelsystemen worden meestal geconstrueerd met goedkope MDF (medium fiber density) kern, met feitelijk hardhout dat op het paneel dun is gefineerd. Dit creëert de elegante uitstraling van massief houten lambrisering, maar helpt onze houtbronnen te behouden en is veel goedkoper. 
Een ander voordeel van dit wandpaneelsysteem, naast de lage kosten, is dat de installatie minimaal kan zijn door prefabricage. Wandpanelen worden nu voorgesneden en vooraf machinaal bewerkt in de fabriek met alle stijlen en rails naar de juiste afmetingen. Dit minimaliseert snijden en schuren maar creëert toch een mooi eindproduct. 

Metalen wandpanelen


Aluminium en andere metalen wandpanelen zijn een populaire keuze voor commercieel gebruik binnenshuis en buitenshuis. Deze panelen zijn vaak te vinden op grote kantoorgebouwen of grote winkelcentra. Een aluminium wandpaneel zorgt voor een slanke en stijlvolle uitstraling, maar biedt ook isolatie. Een aluminium wandpaneel heeft meestal een isocyanaatschuimkern, gebonden tussen twee aluminiumhuiden. De aantrekkelijke, redelijk geprijsde, gemakkelijk te installeren en isolerende metalen wandpanelen worden in toenemende mate gebruikt in nieuwbouw. 

3D-wandpanelen

Een 3-D wandpaneel is een acryl wandpaneel dat op alle oppervlakken zeer eenvoudig kan worden aangebracht. Microcellulaire producten met PVC-additieven zijn licht en flexibel. Het is niet schadelijk voor de gezondheid. 
3D-wandpanelen kunnen worden geverfd. Het wordt niet beïnvloed door hitte en vochtigheid. Het is ook niet ontvlambaar. Naast het feit dat het schokabsorberend is, is het ook bestand tegen insecten en chemicaliën. Het voegt elegantie toe met zijn decoratieve structuur, binnen of buiten.