Voor weinig geld een nieuwe look

Heb je nog een comfortabele bank maar is deze toe aan een update? Of beschik je over een super fijne bank maar past deze niet meer in de rest van het interieur? Je kunt dan natuurlijk een nieuwe bank aanschaffen, maar je kunt er ook voor kiezen om de bank te laten stofferen. Een bank stofferen kun je in verschillende kleuren en stoffen doen waardoor de bank direct een ander uiterlijk heeft. Het is vaak een duurzamere en goedkopere oplossing dan een nieuwe bank aan te schaffen. Waarom zou je een bank stofferen in plaats van een nieuwe kopen? 

Slijtage van de bank

Een van de meest voorkomende redenen om een bank te stofferen, is als de stof van de bank versleten is maar binnenkant van de bank nog goed is. Op een bank wordt aardig wat tijd doorgebracht. Zeker wanneer je kinderen in huis hebt kan een bank na een aantal jaren versleten zijn of is de stof niet meer mooi. Zo kan de bank ook door huisdieren lelijk worden, denk maar aan alle haren die een kat of hond af geven. Het is jammer als de bank lelijk is geworden door vlekken, haren of doordat de bank is verkleurd vanwege zonlicht. Het kan dan een optie zijn om de bank opnieuw te bekleden waardoor hij weer een aantal jaren mee kan.

Ouderwets of past niet meer in het interieur

Een andere reden kan zijn dat de bank niet meer past in het huidige interieur. Misschien is de bank niet perse kapot of versleten maar past hij niet meer in het huidige interieur. Bijvoorbeeld omdat je in de jaren verschillende andere dingen hebt veranderd in de woonkamer. Zo kan het goed zijn dat de bank nog in een prima staat is maar dat hij niet meer past bij het behang of de rest van de woonstijl. Een nieuwe stof in een andere kleur of patroon kan de bank een geheel nieuw uiterlijk geven. Een andere veelgehoorde reden om een bank te stofferen is omdat de bank ouderwets is geworden. Trends veranderen met de jaren en zo kan een bank die een paar jaar geleden heel trendy was nu niet meer inde mode zijn. Als je het belangrijk vindt om met de trends mee te gaan kan elke keer een nieuwe bank kopen een vrij dure hobby zijn. Met een bank stofferen kun je op een eenvoudigere manier de bank aanpassen naar de huidige trends.

Waarde van de bank

Heb jij een bank geërfd van een oud familie lid of heb je er een bijzondere herinnering aan? Dan wil je deze bank misschien niet zo snel weg doet vanwege de emotionele waarde die je er aan hebt. Een bank stofferen kan ervoor zorgen dat hij er weer als nieuw uitziet. Daarnaast is het stofferen van een bank ook duurzaam. Immers je geeft een bank een tweede leven en hij gaat langer mee. De laatste reden om te kiezen voor een bank stofferen is dat het goedkoper is dan een nieuwe bank aanschaffen. Wil je graag geld besparen maar toch je woonkamer en bank een nieuw uiterlijk geven? Kies dan voor een bank stofferen. Voor je het weet zit jij weer heerlijk op een comfortabele ‘nieuwe’ bank.