Waarom plisségordijnen helemaal hip zijn

In steeds meer huizen zie je tegenwoordig plisségordijnen, en dat is niet zo vreemd. Niet alleen vind je plisségordijnen in de meest uiteenlopende stijlen en kleuren, maar daarnaast hebben ze ook nog andere voordelen. Zo zijn ze energiebesparend en geluidsdempend. Tel daarbij op dat ze gemakkelijk op te hangen zijn en je snapt waarom dit een van de meest populaire raamdecoraties van het moment is.

plisse gordijnen

De isolerende functie van plisségordijnen

Vooral dubbele plisségordijnen hebben een isolerende functie en zijn daarmee energiebesparend. Dit type plisségordijnen hebben een honingraat achtige structuur, waardoor ze extra isolerend werken door de stilstaande lucht tussen de twee gordijnen. Dit heeft zowel in de winter, als de warmte beter binnen blijft, als in de zomer voordeel, omdat dan de warmte van buiten juist moeilijker naar binnen kann.

Stilstaande lucht zorgt voor geluidsdemping

Diezelfde stilstaande lucht zorgt ook voor geluidsisolatie, deze techniek wordt bijvoorbeeld ook in geluidsstudio’s toegepast. Hierdoor zal het geluid van buiten minder snel naar binnen doordringen. Erg fijn als je aan een wat drukke weg woont, of als men buiten aan het werk is.

Er zijn plisségordijnen voor bijna alle typen ramen

Plisségordijnen zijn voor bijna elk type raam te gebruiken, of dat nu een dakraam, een schuin raam, een kiep-kantelramen, of een lichtkoepel is. Er zijn zelfs plisségordijnen voor deuren. Daarnaast zijn er verschillende systemen om de plisségordijnen mee op te hangen, waardoor je ze ook altijd overal makkelijk kunt installeren.

Veelzijdigheid aan kleuren en stijlen

Niet alleen door de bovengenoemde veelzijdigheid van plisségordijnen zie je ze veel in woningen, ze passen ook bijna bij ieder interieur. Er is een ruime keuze in verschillende soorten stoffen en kleuren. Verduisterende plisségordijnen worden vooral gebruikt in een slaapkamer of badkamer. Het is dan prettig dat het licht wordt tegengehouden en je genoeg privacy hebt. Lichtdoorlatende of transparante plissés zie je vaker terug in woonkamers, kantoren of  keukens. In dat soort ruimtes wil je veel licht, maar dat licht wil je wel kunnen controleren. En dat kan dus met plisségordijnen.

Totale controle over de lichtinval met plisségordijnen

Je bepaalt namelijk zelf de lichtinval met plisségordijnen. Als je kiest voor vrijhangende plisségordijnen dan kun je zowel de boven- als onderkant bedienen waardoor de stof ook alleen in het midden van het raam kan hangen. Die zogenaamde top down bottom up functie is erg handig en populair. Je ziet dit vooral overdag in terug woonkamers, zo heb je aan bovenkant en onderkant lichtinval. In het midden heb je dan de stof hangen zodat niet iedereen naar binnen kan kijken.