Wat als je jezelf hebt buitengesloten?

Misschien heb je het weleens meegemaakt, de deurbel gaat en je gaat naar buiten, je staat te kletsen met de buurvrouw en BAM, de deur valt in het slot. En je hebt geen sleutels op zak. Dat is nou echt een super vervelende situatie. Je checkt nog snel of er een raampje open staat, misschien de achterdeur als je een huis met tuin hebt, maar nee hoor! Niks van dat alles. Je staat op straat zonder sleutels. Je kunt je huis niet in. Wat moet je doen als je jezelf hebt buitengesloten?

Raak niet in paniek

Allereerst en meteen het belangrijkste, raak niet in paniek. Er is niemand dood, je huis staat niet in de brand (oké, misschien heb je iets op het vuur staan, dan wordt het wel vervelend) en de wereld vergaat niet. Het is alleen erg vervelend. Maar een mens in paniek maakt stomme keuzes en dat moet je dus ook zien te voorkomen. 

Ga dus ook niet in paniek een raam in slaan, zonde. Want je kunt jezelf verwonden door een ruit in te slaan en, lach niet, mensen kunnen denken dat je aan het inbreken bent. Je zal de eerste niet zijn hoor voor wie de politie komt omdat mensen denken dat er ingebroken wordt en dan blijkt het om een buitensluiting van de woning te voorkomen. 

Allemaal gênante situaties waar je helemaal niet op zit te wachten. Pius, als je schade maakt aan je woning omdat je buitengesloten bent wordt dit vaak niet vergoedt door de verzekering.

Bel een slotenmaker

Misschien zit je niet te wachten op dit advies en ben je er het ook totaal niet mee eens maar het is eigenlijk verstandiger als je een slotenmaker belt. Als je bijvoorbeeld zoekt op slotenmaker Stadskanaal dan vind je een professioneel iemand die jou helpt bij het oplossen van jouw probleem. 

Maar ook in Zuidlaren is er genoeg te vinden. Als je daar kijkt naar slotenmaker Zuidlaren vind je een goede slotenmaker die jou binnen no-time weer binnen krijgt in jouw woning. De slotenmaker is de aangewezen persoon om jou op een professionele manier en zonder schade naar binnen te krijgen. 

Neem een goede kop koffie of thee

Het is altijd even schrikken als je buitengesloten raakt. Niemand zit daar op te wachten en het is ook helemaal niet leuk. Maar maak er niet een groter drama van als dat het is. Het kost je geld, dat is natuurlijk wel heel erg balen. Maar als je dan eenmaal weer binnen bent, zet dan een heerlijke bak koffie of thee voor jezelf en kom weer een beetje tot rust.

En bedenk een plan hoe je kan voorkomen dat je een volgende keer weer buitengesloten raakt.