Zo kies je de juiste houten vloer voor in jouw woning

Met een houten vloer zit je altijd goed. De houten planken geven karakter en bieden heel veel sfeer. Wil jij ook een houten vloer in huis? Houd deze dingen dat vooral in gedachten wanneer je jouw keuze maakt. Zo weet je zeker dat je een houten vloer kiest die precies bij jouw woonstijl past.

Met de tips in dit artikel maak je de juiste keuze voor jouw houten vloer. Maak van je ruimte echt iets moois met een hoogwaardige en karakteristieke houten vloer.

laminaat

De juiste kleur

De kleur van je houten vloer is natuurlijk allesbepalend voor je interieur. De kleur heeft daarnaast ook veel effect op de ruimtelijkheid in een kamer. Zo kan een donkere houten vloer bijvoorbeeld een grote kamer knusser doen lijken, terwijl een lichte houten vloer juist een ruimtelijk effect geeft aan een kleinere ruimte. Welk effect wil jij bereiken met je houten vloer?

Houten vloeren zijn verkrijgbaar in uiteenlopende kleuren en afwerkingen. Ga je voor een natuurlijke look of houd je van een mooi gelakte vloer? Alles is mogelijk. Kies een kleur en afwerking die goed past bij je interieur en creëer het effect dat jij voor ogen hebt.

De breedte van de plank

De breedte van de plank van een houten vloer heeft ook effect op de uiteindelijke uitstraling. Dunne planken staan heel mooi in een lange ruimte als de legrichting met de lengte mee gaat en brede planken kunnen juist grote ruimtes gezelliger doen lijken. Kortom, met de breedte van de plank beïnvloed je de uitstraling van je ruimte. Kies daarom zorgvuldig.

En kies je voor een houten vloer met v-groef of juist niet? Met een v-groef benadruk je iedere plank apart. Dit kan de karakteristieke uitstraling van een houten vloer extra benadrukken. Een houten vloer zonder v-groef geeft juist een strakke afwerking. Waar ga jij voor?

Blijf de vloer goed onderhouden

Het onderhoud van een houten vloer is erg belangrijk. Op die manier houd je de vloer namelijk zo lang mogelijk mooi. Verdiep je daarom goed in de juiste schoonmaakmethode en het juiste onderhoud voor de specifieke afwerking van jouw vloer. Gelakte vloeren hebben bijvoorbeeld ander onderhoud nodig dan vloeren in die in de was staan. Voor het beste resultaat koop je daarom de juiste schoonmaak- en onderhoudsmiddelen voor jouw houten vloer.

Houten vloeren online bestellen

Zoek je een houten vloer? Bestel deze gemakkelijk online via een vloerspecialist zoals Bebo parket. Hier weten ze precies welke materialen je nodig hebt om jouw houten vloer mooi te kunnen leggen en onderhouden. Bovendien vind je hier de beste kwaliteit en uitstekende service! Ook als je je vloer online wilt bestellen.