Wat zijn de laatste trends op het gebied van vloeren?

De vloer is de basis van een goed interieur. Je bouwt een kamer namelijk vanaf de grond op. Het soort vloer en de kleur die je kiest spelen dus een grote rol in hoe jouw woonkamer of andere ruimte eruit komt te zien. Ook op het gebied van vloeren zijn er ieder jaar nieuwe trends. Dit zijn de huidige populaire keuzes op het gebied van vloeren.

Kiezen voor een matte afwerking

Een opvallende trend die op dit moment hoogtij viert, is die van de matte vloer. Bezoek een blog over klussen en de kans is groot dat je er een artikel over tegenkomt. Daarbij lijkt het devies: hoe matter, hoe beter. Matte afwerkingen zijn niet alleen stijlvol, ze zijn ook warm en uitnodigend. Daardoor voel je je veel meer op je gemak in je eigen woning. Ook is het gemakkelijk om de matte vloer met verschillende soorten meubels te combineren.

Andere vormen van visgraat

De populariteit van de visgraatvloer is eigenlijk geen trend te noemen. Die blijft namelijk jaar na jaar voortbestaan. Wel is het zo dat er verschillende soorten visgraat vloeren op verschillende momenten populair zijn geweest. Zo is op dit moment de wat meer speelse visgraat een trend. Zoals ook de walvisgraat veel liefhebbers kent op dit moment. De walvisgraat staat eigenlijk voor een vorm met grotere planken. Daardoor geniet je wel van de voordelen van dit patroon, maar kan je er toch net iets anders en afwijkends mee realiseren op het gebied van uitstraling.

De rechte vloer

Het draait op dit moment niet alleen maar om patronen en speelsheid. Er is namelijk ook een tegentrend die het heel goed doet. Het gaat dan om de PVC-vloer met rechte lijnen. Deze klassieker is weer helemaal terug van weggeweest. Het ziet er mooi strak uit en het is ook nog eens relatief gemakkelijk te leggen. Dat maakt het een vloer die voor de echte klussers aantrekkelijk is, maar ook te leggen is door bewoners die wat minder handig zijn. Zo krijg je toch die mooie strakke uitstraling die er professioneel uitziet. Deze vloer is net als de visgraat vloeren in talloze kleuren van het palet te krijgen.

Trends in materiaalsoorten

Niet alleen de vorm van de vloer kent op elk moment zijn trends. Ook het materiaal van de vloer is trendgevoelig. We bespraken in de alinea hiervoor al de terugkeer van de rechte PVC-vloer. Een ander materiaal dat op dit moment heel gewild is, is hybride hout. Dit zijn vloeren van pvc, maar wel met een houtlaag erin verwerkt om de echte authentieke uitstraling te realiseren. Het is precies wat je zoekt om je woning klassiek in te richten, maar dan wel met behoud van de moderne voordelen. Er zijn meerdere hybride vormen in opmars.