De Glaskoning, hét bedrijf voor alles met glas

De Glaskoning is hét bedrijf als het om glas en ramen gaat. Of het nu gaat om het vervangen van het enkel glas van een woning door isolatieglas, het met spoed uitrukken als er sprake is van glasschade of dat er speciale wensen voor het herstellen van een monumentale raampartij. De Glaskoning levert dit allemaal en nog veel meer en levert dit ook voor zeer aantrekkelijke prijzen.

Isolatieglas voor warmte- en geluidscomfort

De Glaskoning is een betrouwbare turn key leverancier  van de verschillende soorten isolatieglas met een eigen plaatsingsdienst. Voordat je een keus maakt uit het soort isolatieglas is het goed te weten welke verschillende soorten er beschikbaar zijn en wat de verschillen zijn. Hoe hoger de isolatiewaarde hoe beter maar isolatieglas met een hogere isolatiewaarde is ook duurder. Naast het binnenhouden van de warmte of ’s zomers het buiten houden van de hitte, zorgt isolatieglas ook voor een aanzienlijke geluidsdemping van het buitengeluid waardoor het binnenshuis een stuk rustiger en stiller wordt.  

Soorten isolatieglas

Standaard dubbel glas zorgt al voor een veel betere isolatie van je woning als het de vervanger is van enkelglas. Het best isolerende isolatieglas is HR+++ glas. Dit isolatieglas bestaat uit drie lagen. Voel je bij enkel glas echt de kou van buiten als je er dichtbij komt, bij standaard isolatieglas is dit al een stuk minder. Bij het driedubbele HR+++ glas is de kou nog nauwelijks voelbaar. Dit zorgt ervoor dat een huis met HR+++ glas heel comfortabel aanvoelt.

Dubbelglas bij afwijkende kozijnen

Woon je in een oud huis dan kan het zijn dat de standaard aangehouden maten voor glasdiktes en spouw niet toe te passen zijn omdat deze ruiten te dik zijn om te plaatsen in de oude raamsponningen. In dat geval is een afwijkende totaaldikte van het isolatieglas noodzakelijk. Vervangen van de kozijnen om het mogelijk te maken om dubbelglas van een standaard maatvoering aan te brengen is dan ook niet nodig. In de oude huizen van voor 1920 zitten nog vaak de originele Amerikaans grenen houten raamkozijnen omdat deze houtsoort heel duurzaam is.  Bij dit soort huizen kan de standaard maatvoering aangepast worden aan wat wel te plaatsen is.  De Glaskoning adviseert je heel graag en vrijblijvend over wat voor jouw woning de beste oplossing is.

Klimaatglas

Een bijzonder soort isolatieglas die de Glaskoning levert is klimaatglas. Dit is een soort isolatieglas dat vooral heel geschikt is bij gebouwen en woningen met veel glas in de gevel aan de zonkant. Het is driedubbel isolatieglas waarbij het glas voorzien is van een speciale coating waardoor wel het licht naar binnenkomt maar de warmtestraling wordt tegengehouden als het onder een hoek op het glas valt. Bij een laagstaande zon, zoals in de winter, komt de warmtestraling wel naar binnen.

Isolatieglas maakt ook jouw woning comfortabel

Is je huis nog niet voorzien van isolatieglas neem dan contact op met de Glaskoning voor een vrijblijvend advies over wat het beste bij je woning en je budget past.