De kat krabt de antislip van de trap 

De trap. Een vaak onderschat element van een huis. Op welke manier? De trap wordt vaak onderschat wat betreft gevaar en problemen. Hoe vaak vallen je kinderen wel niet van een paar treden of hoor je horrorverhalen van mensen die soms met een slokje te veel naar beneden zijn gekukeld. Dit kun je allemaal heel gemakkelijk voorkomen, met een praktische en stijlvolle, VT-wonen verantwoorde optie, namelijk de antislip trap tape.

antislip trap

Voordelen

Zoals eerder aangegeven worden trappen helaas vaak onderschat en gebeuren er soms helaas ongelukken. Trapongelukken kunnen variëren van een blauwe plek ter gevolg, tot nog veel ergere zaken, waar men het toch liever niet over heeft. Het hangt uiteraard van je soort trap af, maar wanneer je een laminaten of houten trap hebt en hij onbehandeld of net geschilderd is, kan hij spiegelglad zijn en kan het voelen alsof je over een banaan loopt en dat is vragen om problemen. Daarom is het bij dit soort trappen vaak handig en soms zelfs essentieel om een antislip neer te leggen. De antislip zegt het zelf al, het zorgt ervoor dat je een minder gladde ondergrond hebt onder je voeten als je over je trapt loopt en dat je meer grip hebt onder je voeten, waardoor je zelfs wanneer je op je gladde sokken loopt, niet hoeft uit te glijden op je trap. 

Uitvoering

Maar wat zorgt er eigenlijk voor dat je niet uitglijdt? De antislip trap strip is gemaakt van een materiaal dat zorgvuldig gekozen is en gemaakt is van een speciaal soort kunststof. Het is een kunststof waar elastomeer aan wordt toegevoegd, waardoor het meer als rubber aanvoelt, zonder dat het echt rubber is. Je bevestigt de antislip aan het uiteinde van elke traptrede, het meest gevaarlijke en riskante deel van de trap. Je brengt het liefst de antislip over de gehele breedte van de trede aan. Wanneer je dit niet doet en er dus een klein gedeelte overblijft waar de antislip trap tape niet geplaatst is, is het belangrijk om ronde uithoeken te hebben van de antislip. Dit is de enige manier om te voorkomen dat de antislip gaat loslaten. 

Stijl

Je hebt verschillende soorten antislip trap tape, die er allemaal verschillend uitzien. De meest voorkomende is de zwarte strip, die eventueel mooi samen kan gaan met een moderne witte trap, maar ook een mooi contrast kan vormen met een klassiekere houten trap. Heb je liever een traptape die niet zo erg opvalt, kun je ook een doorzichtige tape kopen en die over je hele trap leggen, zodat je ongezien toch veilig over je prachtige trap kunt blijven lopen. Of je dus nou naar boven of naar beneden wil, doe het op een veilige manier, met een antislip trap tape.