Fijn wonen start bij een fijn en mooi parket

Elk huis heeft een eigen inrichtingfredparket. Doorgaans besteden we daar veel tijd aan. De kleuren aan de muren, het meubilair en alle verschillende elementen spelen een grote rol bij de uitstraling van het huis immers. Wanneer je écht aan de slag wilt met de uitstraling van bepaalde kamers in het huis, dan is het verstandig om eens naar de vloer te kijken. Dit is immers het volledige oppervlak van de kamer en wanneer hier meer aandacht aan besteed wordt, dan is het effect direct maximaal. Bijvoorbeeld door te kiezen voor een parket met karakter.

Waarom kiezen voor parket?

Er zijn veel verschillende soorten materiaal om een vloer te maken. Parket is op dit moment nog altijd een bijzonder populaire optie en dat heeft te maken met verschillende voordelen. Allereerst is parket beschikbaar in alle kleuren en maten, bijvoorbeeld bij Fredparket. Dat maakt het makkelijk om een parket te vinden dat past bij de stijl die jij in je huis wilt hebben. Daarnaast krijgen de ruimtes die van parket voorzien zijn direct meer karakter. Een huis met parket heeft daarnaast een hogere waarde: wanneer je vloerbedekking of laminaat vervangt door parket, betekent dit in veel gevallen een meerwaarde voor de woning op financieel vlak. Praktisch wanneer je het idee hebt om binnen een aantal jaar te verhuizen naar een andere woning bijvoorbeeld. Of wanneer je er gewoon zelf profijt van wilt hebben, want parket heeft uiteraard nog meer voordelen.

Duurzaam en onderhoudsvriendelijk

We willen tegenwoordig graag fijn wonen. Dat betekent vooral comfort en luxe. Aangezien een parketvloer bijzonder gemakkelijk schoon te houden en schoon te maken is, past dit precies bij onze doelstellingen. Daarnaast is een parketvloer bijzonder duurzaam. Allereerst omdat het een lange levensduur heeft (veel langer dan de gemiddelde vloer), maar ook omdat krassen gemakkelijk te repareren zijn. Het is dus niet zo dat de hele vloer eruit moet omdat er beschadigingen te zien zijn dankzij kleine kinderen of huisdieren. Een nadeel dat vaak genoemd wordt rond het parket is de hoge aanschafprijs. Hoewel in het verleden vooral duurdere varianten beschikbaar waren, is er nu parket te bestellen in verschillende prijsklassen zodat de kans groot is dat er ook een parketvloer is die bij jouw budget past.