Inbraakpreventie: de drie beste tips

Inbraakpreventie: waardevol en belangrijk

Een woninginbraak wil je liever niet meemaken, vanwege de impact die zoiets niet alleen financieel maar ook emotioneel heeft. Een inbraak hakt erin. Niet alleen ben je waardevolle spullen kwijt, ook is het gevoel van veiligheid dat je in je eigen huis had aangetast.
Sinds er in de media meer aandacht en voorlichting is over inbraakpreventie, is het aantal woninginbraken in Nederland flink gedaald. Vanaf 2012 is er een afname gewest van ongeveer 30 % op dit gebied. Waar mot je precies op letten om te voorkomen dat er in jouw huis ingebroken wordt? Hieronder hebben we drie belangrijke tips voor je op een rijtje gezet, die de kans dat dieven in jouw huis toeslaan aanzienlijk verminderen.

sloten

Tip 1: laat de verlichting in je huis aanstaan
Als je een avondje weg gaat, bijvoorbeeld in de donkere decembermaand, is het verstandig om een of meer lampen in huis aan te laten staan. Dit kun je bijvoorbeeld doen met een tijdregelaar. Zo lijkt het alsof er iemand thuis is. Dieven slaan jouw huis dan ook sneller over als ze zien dat er licht in de kamer brandt.

Tip 2: informeer je buren
Wanneer je op vakantie gaat of voor een langere periode van huis bent, informeer dan je buren of zij een oogje in het zeil willen houden. Ze kunnen dan tegelijk de planten water geven en de post verzamelen. Niet alleen voorkomt het toezicht van de buren diefstal, maar het is ook een feit dat dieven vaak letten vaak op de hoeveelheid post in een brievenbus. Op basis daarvan kunnen ze concluderen of iemand wel of niet thuis is.

Tip 3: cilindersloten
De belangrijkste tip is om te zorgen voor een goede afsluiting van je ramen en deuren. Ook als je eventjes een half uur van huis bent, is het slim om de ramen en deuren goed gesloten te houden. Goede cilindersloten zijn hierbij ideaal en maken het inbrekers zo moeilijk mogelijk. Het mooie van cilindersloten is dat deze een boorbeveiliging hebben. Zo hebben SKG 2 sterren cilinders een boorbeveiliging en vaak ook een beveiliging via lockpicking. Kies je voor cilindersloten in SKG 3 sterren uitvoeringen, dan heb de beschikking over een nog betere boorbeveiliging. Zo maak je het dieven bijna onmogelijk om bij jou in te breken!