Maak een verhuisplan!

Een goede verhuizing valt of staat met de voorbereiding. Heb jij alles goed in de pen, dan zal de verhuizing doorgaans soepeltjes verlopen. Mensen die gaan verhuizen hebben echter in de praktijk vaak wel het verhuizen van de spullen van A naar B geregeld, maar hebben nog geen idee hoe het er in het nieuwe huis precies uit moet gaan zien. Zaak dus dit ook te gaan doen. Wij geven je alvast wat tips.

verhuizen

Maak een lichtplan

In je nieuwe huis ga je eerste bepalen wat je precies met de ruimtes gaat doen. Houd daarbij rekening met een eventuele kinderwens en met thuiswerken. Je kunt eventueel ruimtes groter maken door een muur weg te halen. Denk ook aan de lichtinval in de verschillende ruimtes én zorg dat je vanuit de eetkamer naar buiten kunt kijken. Op die manier creëer je namelijk een ruimtelijk effect. Vervolgens ga je met een lichtplan aan de gang, niets meer dan besluiten op welke belangrijke plaatsen volgens jou verlichting moet komen. Als je slim bent, kies je voor verlichting met dimmers. Zo bepaal jij met je dimmer de sfeer in huis.

Maak een plattegrond

Maak zeker ook een plattegrond. En nee, dit hoeft niet moeilijk met allerlei animaties en computerprogramma’s maar kan gewoon met potlood op papier. Als je verstandig bent, teken je alsof je zelf midden in de kamer staat. Teken meer dan een plattegrond en zet ook het lichtplan op de plattegrond. Vervolgens kies je voor een of voor verschillende stijlen in je huis. Dat er behang van Colorstore aan de muur komt, dat had je al besloten. Nu beslis je ook over het plafond en de vloer.

Doelgericht en sneller winkelen

Wist je dat de kleur wit op de kozijnen ook rust en ruimte biedt? En als je in heel het huis voor dezelfde vloer kiest, lijkt het huis behoorlijk groter. Vervolgens breng je het plan dat je nu gemaakt hebt in de praktijk. Ga je boodschappen doen dus, doorgaans het leukste onderdeel van de verhuizing. Met een plan kun je doelgericht winkelen en bespaar je dus behoorlijk wat tijd, tijd die je in je nieuwe woning wel beter kunt gebruiken.