Mooie parasols: wat voor verschillende mogelijkheden zijn er?

Voel jij stilaan al lentekriebels? Wil je optimaal van de zomer genieten en heel veel buiten zijn? Dan heb je vast en zeker al gedacht aan het creëren van schaduw in je tuin. Want ja hoor: ook in ons regenachtig landje kan het best wel heet worden en wil je rustig kunnen genieten in de schaduw. Parasols zijn er in heel wat uitvoeringen. Kies de juiste parasol voor jouw situatie. Wij geven jou hier alvast een voorsmaakje van de parasols die er bestaan.

Kies je voor een stokparasol?parasols

Een stokparasol is de eenvoudigste manier om schaduw te creëren. Je plaatst gewoon je parasol in/op de grond, waar je dit ook maar wilt. Ze bestaan in ronde, rechthoekige en vierkante uitvoeringen en je kunt kiezen uit heel wat leuke kleuren. Dit soort parasols zijn hoofdzakelijk bedoeld om gemakkelijk en veelvuldig te verplaatsen.

Een muurparasol zit nooit in de weg

Parasols die aan de muur bevestigd worden, storen nooit. Deze parasols zijn te verkrijgen in ronde en vierkante modellen. De parasols zijn draaibaar zodat je altijd schaduw hebt waar jij het wilt. Dergelijke muurparasols geven een meerwaarde aan je terras dankzij hun stijlvolle look. Deze parasols kunnen ook op een paal bevestigd worden zodat je een staande parasol bekomt. Aan deze paal kun je meerdere parasols hangen, wat je nog extra mogelijkheden biedt.

Een zweefparasol biedt heel wat opties

Zweefparasols staan op een speciale voet zodat de hele parasol bijvoorbeeld boven je eettafel of je loungebed komt te hangen. Dit in tegenstelling met de stokparasol, waar de paal in het midden van de schaduw staat. Zweefparasols bestaan in rechthoekige en ronde vormen. Daarnaast bieden deze parasols de mogelijkheid om te kantelen en naar links en rechts te roteren. Zo bieden ze dé perfecte schaduw in alle omstandigheden. Sommige ontwerpers hebben de details niet vergeten en hebben bijvoorbeeld de poot een extra elegante look gegeven.

Denk ook aan accessoires

Bij de aanschaf van een parasol, denk je best ook aan accessoires zoals een opberghoes en onderhoudsmiddelen. En wat denk je van parasolverlichting? Zowel voor in de parasol zelf als in de voet vind je heel sfeervolle verlichting. Zo kun je ‘s avonds ook nog lekker lang buiten zitten!