Prefab woningen: Duurzaam bouwen heeft de toekomst

De toekomst van het bouwen ligt in duurzaamheid en efficiëntie. Janssen-Bouw uit Etten-Leur is hier dagelijks mee bezig. Janssen-Bouw heeft een indrukwekkende reeks projecten ontworpen en gebouwd die de diversiteit en kwaliteit van hun aanpak benadrukken.

Wat betekent prefab bouwen?

Prefabricage, kortweg prefab, is een innovatieve bouwstrategie waarbij de elementen van een woning vooraf in een fabriek worden geproduceerd om daarna naar de bouwlocatie getransporteerd en geassembleerd te worden. Bij Janssen-Bouw gebeurt dat in de eigen huizenfabriek in Etten-Leur. Deze methode is niet alleen sneller dan traditionele bouwtechnieken, maar beperkt ook de milieu-impact door het reduceren van bouwafval en het efficiënt gebruiken van materialen. Veel sneller en efficiënter dan een traditionele woning dus. 

prefab bouw

Over Janssen-Bouw uit Etten-Leur

Janssen-Bouw uit Etten-Leur heeft een breed portfolio van prefab woningen gerealiseerd. Het portfolio bestaat uit moderne villa’s en huizen die geschikt zijn voor alle levensfasen. Deze woningen zijn met zorg en aandacht voor detail ontworpen, waarbij rekening wordt gehouden met de unieke behoeften en wensen van elke klant. Van een eigentijdse woning met een rieten dak in Maasdam, een moderne prefab woning in Bavel, tot een levensloopbestendige villa in Ossendrecht, Janssen-Bouw heeft aangetoond dat prefab woningen zowel stijlvol als functioneel kunnen zijn.

De voordelen van duurzaam bouwen

Naast de visuele aantrekkelijkheid en de efficiëntie biedt prefab bouwen significante duurzaamheidsvoordelen. Janssen-Bouw zet zich in voor energie-efficiënt bouwen, wat niet alleen ten goede komt aan het milieu, maar ook aan de portemonnee van de huiseigenaar door te besparen op energiekosten.

Wat zijn de nadelen van een prefab woning?

Prefab woningen hebben weinig nadelen. Wel is er voor de montage van een prefab woning altijd een aantal dagen een kraan nodig. De kavel waarop gebouwd gaat worden, moet dus goed toegankelijk en voldoende groot zijn. Bij nieuwbouwwijken is dit vrijwel altijd het geval.

Hoe lang duurt het? 

Door de prefabricage worden woningen door Janssen-Bouw binnen enkele dagen opgebouwd. In 3 dagen is de prefab woning wind- en waterdicht afgesloten. In totaal is er vier weken nodig voor de fundering en zeventien weken voor het opbouwen en afwerken. 

De kosten van een prefab woning

Er is voor ieder budget een prefab woning. De woningen worden door Janssen-Bouw altijd op maat gemaakt, maar je kunt in de prijslijst alvast inspiratie opdoen. Het is vooral van belang dat u de woonstijl kiest die bij u past en voor de componenten kiest die u belangrijk vindt. U bepaalt zelf of u uw prefab woning wilt laten bouwen in traditionele bouw of houtskeletbouw. Geen mooiere keuze, dan een vrije keuze!

De toekomst

Prefab woningen staan centraal in de toekomst van de bouwsector. Met voorlopers zoals Janssen-Bouw kunnen we uitkijken naar een toekomst waar huizen sneller, efficiënter en met oog voor duurzaamheid worden opgeleverd.