Tips om je huis nog gezelliger te maken

Van je huis een warme thuis maken, we willen het ongetwijfeld allemaal. Je thuis moet meer dan ooit een plaats zijn om even aan de sleur en verplichtingen van elke dag te kunnen ontsnappen en helemaal tot rust te komen. Een hele opgave denk je misschien? Met de tips hieronder heb je het zo voor elkaar.

huis gezellig maken

Kies voor warme kleuren

Wist je dat de kleuren die je kiest voor je woning heel bepalend zijn voor de sfeer? Stap dus af van die veilige en sobere kleuren, maar ga helemaal voor een mooi kleurenpalet dat jouw woning een eigen, unieke en persoonlijke toets geeft. Weet je niet goed welke kleur je wil? De handige kleurkaartjes in de doe-het-zelfzaken geven je een prima beeld van hoe het er zal uitzien.

De juiste decoratie doet wonderen

Je hebt veel tijd en energie gestoken in het kiezen van je meubelen, maar heb je ook aan de juiste decoratie gedacht. Een mooie lamp in de hoek, prachtige 1-fase railverlichting in elke kamer, een zacht kleed op de vloer en enkele kleine afwerking elementen geven je woning meteen een heel andere aanblik en maken van je huis een echte gezellige thuis.

Ga voor de perfecte verlichting

Wat vaak over het hoofd gezien wordt, maar zo belangrijk is voor een gezellige sfeer, is het kiezen voor de juiste verlichting. Je moet natuurlijk voldoende licht hebben als dat nodig is, toch kan het zo knus zijn als je kunt genieten van heerlijke sfeerverlichting. Door gebruik te maken van 1-fase railverlichting kun je de verlichtingselementen op precies het juiste plekje richten en de intensiteit van het licht aanpassen aan het moment.


Op zoek naar de ultieme tip voor het inrichten van je woning? Maak gebruik van een moodboard en ontdek zo welke zaken zeker niet in jouw woning mogen ontbreken. Het geeft je ook een goed beeld van hoe het er zal uitzien zonder dat je eerst zaken aankoopt die dan nadien overbodig blijken te zijn. Verschillende websites en sociale media kanalen zorgen natuurlijk ook voor de nodige inspiratie en originele ideetjes.