Tips om ongedierte in huis te voorkomen

Ongedierte in huis geeft je woning niet alleen een onhygiënische uitstraling, ook kan het ongedierte voor schade zorgen. Of wat te denken van de gezondheidsrisico’s die ongediertesoorten met zich meebrengen? Muizen, vliegen en bijvoorbeeld kevers kunnen bacteriën van buiten bij je woning mee naar binnen nemen. Als ze deze bacteriën op je etenswaren achterlaten, loop je het risico om ziek te worden. Zeker kinderen en senioren kunnen gevoelig zijn voor dergelijke bacteriën. Reden genoeg om de ongediertesoorten zo goed mogelijk buiten je woning te houden. In dit artikel geven we je enkele tips!

Tip 1: sluit etenswaren altijd goed af

Om te beginnen is het belangrijk om etenswaren goed af te sluiten. Op deze manier geef je ongediertesoorten geen prikkels om bij je woning naar binnen te komen. Ook is het raadzaam om kruimels op de grond regelmatig op te ruimen. Kruimels kunnen al voldoende zijn om muizen en vliegen naar binnen te lokken. Iets wat je wilt voorkomen! Sluit etenswaren af met speciale knijpers, of door ze in een afgesloten bak te bewaren.

Tip 2: houd wespen ver bij je terras vandaan

Wist je dat een combinatie van kruidnagels en een halve citroen of sinaasappel kan helpen bij het tegengaan van wespen? Wespen kunnen niet alleen een bron van irritaties vormen op je terras, ze kunnen ook bij je woning naar binnen gaan. Of wat te denken van wespen die een nest bouwen tussen je muren? De geur van de kruidnagels en citroen of sinaasappel maakt dat de wespen een andere plek zullen zoeken om een nest op te bouwen.

Tip 3: plaats preventieve vallen

Het is nooit helemaal mogelijk om ongedierte buiten je woning te houden. Het kan zodoende verstandig zijn om preventieve vallen te plaatsen. Denk aan een val tegen zilvervisjes of een val tegen muizen.

Bron: Wijdema.nl