Tips van een loodgieter om waterverbruik te reduceren

Er zijn verschillende manieren om te besparen op de maandelijkse vaste lasten van uw woning. Denk bijvoorbeeld aan het verbeteren van de isolatie in huis, om het gas- en energieverbruik terug te dringen. Het verbeteren van de isolatie doet u door enkelglas te vervangen voor dubbelglas, door isolatieplaten onder uw dak te plaatsen, enzovoorts. Naast het verminderen van uw gasverbruik, kunt u ook naar mogelijkheden kijken om uw waterverbruik te verminderen. Het terugdringen van uw waterverbruik zorgt niet alleen voor een lagere rekening aan het eind van de maand, maar ook voor een positieve bijdrage aan het milieu. In dit artikel geeft een loodgieter uit Mortsel u enkele handige tips, die kunnen helpen bij het terugdringen van uw waterverbruik.

regenton

Vang regenwater op met een regenton

De meest traditionele wijze om uw waterverbruik terug te dringen, is het opvangen van het hemelwater. Plaats bijvoorbeeld een regenton onder een regenpijp, die is aangesloten op de goten rondom uw woning. Het opvangen van regenwater is niet bedoeld voor het creëren van drinkwater of water om mee te douchen. U kunt dit water in de zomer echter wel gebruiken om uw tuin van voldoende vocht te voorzien. Zo hoeft u de tuin niet met drinkwater te besproeien. Op deze manier bespaart u op uw waterkosten!

Mocht u meer willen investeren in een lager waterverbruik, dan kunt u een apparaat aanschaffen die het regenwater zuivert. Zo kan het hemelwater worden omgezet naar drinkwater, waarmee u het waterverbruik in huis verder terugdringt.

Let op het aantal keer wat u doucht

Veel mensen beginnen de dag met een frisse douche! In sommige gevallen combineert men dit echter met een douche in de avond. Niet alleen is het minder goed voor uw huid om tweemaal per dag te douchen, ook verbruikt u op deze manier onnodig veel water. Verstandiger is het om eens per dag te douchen. Let hierbij ook goed op het aantal minuten wat u doucht. Er zijn handige zandlopers die u in de douchecabine kunt hangen! Zo doucht u nooit te lang en wordt uw waterverbruik teruggedrongen.