5 tips voor led verlichting

LED-lampen verbruiken minder energie, gaan langer mee en zijn in veel verschillende kleuren verkrijgbaar. Maar er zijn nog andere redenen om LED-verlichting toe te passen. LED-lampen produceren minder warmte en kunnen oogverblindende lichteffecten produceren.
Als je je al eerder aangetrokken hebt gevoeld door de ledwereld, maar nog niet bent overgeschakeld, is dit het juiste moment. Hier is wat je moet weten over het kopen van LED-lampen en LED-verlichting voor jouw huis.

Bescherm je kunstwerken

LED-verlichting is ideaal voor het verlichten van kunstwerken vanwege de kleine hoeveelheid warmte die wordt uitgestraald door de lampen. Het gebruik van LED-lampen voor kunst aan de muur is dus een geweldig idee. Niet alleen is er een grotere keuze aan lichtkleur en helderheid, maar de verlaagde temperatuur van LED-lampen voorkomt vervaging of beschadiging van jouw kunstwerken.

Hangende -en plafondverlichting

Hangende verlichting wordt permanent aan het plafond bevestigd. Hun belangrijkste taak is voldoende verlichting geven, bijvoorbeeld verlichting van bars, eetkamertafels en werkbladen in de keuken. Maar ze bieden ook omgevingslicht in de directe nabijheid. Tip: Zorg ervoor dat je hangende verlichting 70 tot 90 cm verlichting geeft boven bars en tafels.

Halogeenlampen kunnen eenvoudig met LED-lampen vervangen worden. Ideaal voor de verlichting in het plafond van jouw woonkamer! Tip: Gebruik een heldere verlichting voor de keuken en een warmere verlichting voor de woonkamer.

Maak je woonkamer gezellig met LED!

Mits de perfecte combinatie, kunnen LED-lampen een ruimte omtoveren in een klik. Hang bijvoorbeeld strategisch LED-verlichting achter jouw TV en je krijgt een volledige nieuwe sfeer in de kamer. Bovendien kun je muren of componenten verlichten met gekleurde of van kleur veranderende LED-strips zoals bij Ledwereld. Tevens perfect voor het brengen van sfeer in de keuken! Wie graag zijn of haar zitbank in de kijker plaatst, kan een LED-lamp achter de bank bevestigen. Je zult versteld staan van het resultaat!

Zoek niet langer in het donker!

Laden of het interieur van kasten verlichten, kan je heel wat tijd besparen om iets terug te vinden. LED-kastverlichting is verkrijgbaar met schakelaars, batterijen of magneten. Bovendien zijn ze ook ideaal om bijvoorbeeld de trap te verlichten of het bed van kinderen.

Maak van je lees en werkruimte een sanctuary!

De verlichting van je werkruimte mag niet feller zijn dan het licht van jouw computer. Dit om vermoeidheid van de ogen te voorkomen. Gebruik voornamelijk zacht licht en lampen van max 60 watt in je werk -en leesruimte.