Een wicker loungeset in je tuin

Nu de zomer volop aan de gang is, laat de zon zich steeds vaker zien. Je tuin is dan een heerlijke plek om te genieten van het mooie weer. Wil je comfortabel relaxen? Dan is een loungeset een geweldige toevoeging voor jouw tuin. In deze blog kun je kennismaken met wicker loungesets. Deze hebben een eigentijdse uitstraling en passen in iedere tuin thuis.

Wat is wicker

Wicker is kunststof vlechtdraad, een veelgebruikt materiaal uit de tuinmeubelbranche. Vanuit vroeger kennen we het natuurproduct vlechtwerk. Tegenwoordig worden de meubels gevlochten met kunststof vlechtdraad. Dit is onderhoudsvriendelijk, licht in gewicht en kan niet vergaan. Wicker leent zich daarom goed als materiaal voor tuinmeubelen. Wist je dat de meeste wicker tuinmeubelen zijn gevlochten met de hand? Ieder meubel heeft daarom een uniek design.

Voor iedere tuinstijl

Wicker verschijnt in allerlei verschillende vormen. Er is variatie in het draad, in kleur, maar ook in het vlechtwerk. Dit maakt het materiaal geschikt voor vele tuinen. Het gangbare vlechtwerk van wicker past bijvoorbeeld goed thuis in een landelijke tuin. Dit heeft een klassieke look dat perfect is voor de landelijke stijl.

Ben jij gek op rechte lijnen en een strak design? Ook voor die stijl zijn er perfecte loungesets. Wat dacht je van een plat wicker draad in een zwarte kleur? Deze loungesets zijn erg stijlvol en zouden niet misstaan in een strakke tuin. Houd je van een moderne inrichting? Dan is een loungeset van wicker met een open vlechtwerk wellicht iets voor jou en je tuin. Deze hebben een open karakter en vaak een designvolle vormgeving. Deze combi maakt deze loungesets een geweldige eyecatcher voor op je terras.

Het onderhouden van wicker

Een van de fijnste voordelen van een wicker loungeset is dat deze eenvoudig te onderhouden is. Voor het schoonmaken ervan heb je alleen groene zeep en een emmer lauwwarm water nodig. Hier maak je een sopje van. Met een zachte borstel boen je vervolgens je loungeset schoon.

Een loungeset van wicker bestaat vaak uit erg lange draden. Het kan voorkomen dat er een draad uitspringt. Deze kun je eenvoudig terugschuiven. Kortom, een erg onderhoudsvriendelijk materiaal.

Wicker loungeset in jouw tuin?

Wicker kent eigenlijk alleen maar voordelen. Wil jij nu ook heerlijk neerploffen op die zachte loungekussens in een wicker loungeset? Laat je dan online inspireren door verschillende loungesets van wicker. Er zijn zo veel verschillende uitvoeringen van loungesets, dat er altijd wel een naar jouw smaak is. Dan rest alleen nog de vraag: met wie plof je neer?