6 tips voor een warme sfeer in huis

Voor een leuke en warme uitstraling van je huis kan je op diverse manieren al veel bereiken thuis. Hier vind je 6 tips waar je mee aan de slag kunt gaan.

Verlichting

De juiste verlichting is onmisbaar om jouw interieur een stuk interessanter te maken. Vooral tijdens de herfst en winter omdat je deze dan veel vaker zult gebruiken. Kies een stijlvol design welke ook een warme uitstraling heeft zoals bijvoorbeeld hout. Niet alleen het design is belangrijk, maar ook de gebruikte lamp. Je kunt beter een filament lamp halen of een lamp met een extra warme kleur, dit zal het warme effect vergroten.

Meubels

Om het effect van een warme sfeer te vergroten kan je het beste meubels halen die warmte uitstralen. Kies het liefste voor meubels met zachte kleuren uit zoals rood, bruin of vergelijkbaar. Een landelijke richting heeft deze kleuren vaak. Ga daarbij voor houten of stoffen meubels.

Muren

Je muren hebben een grote impact op je kamer: ze kunnen het groter of kleiner laten ogen. Je kunt diverse warme kleuren toepassen door deze te schilderen of een behang op te hangen. Houd daarbij rekening dat je de muren niet te donker maakt. Kies daarbij altijd voor 1 drukke muur. Je wilt niet hebben dat je interieur te druk oogt natuurlijk.

Vloeren

Ook de vloeren hebben flink effect op de sfeer in jouw huis. Een massief houten vloer of PVC vloer met houten design zal een erg stijlvolle tint geven aan het geheel. Zorg er wel altijd voor dat de rest van je meubels er goed bij passen. Houd liever een goed contrast aan door lichte en donkere kleuren toe te passen.

Vloerkleedtapeso

Met een leuk vloerkleed zorg je dat je vloer extra leuk aangekleed wordt. Net als de meubels kan je ook hier het beste zorgen voor een leuk contrast. Kijk wat het beste past bij de interieurstijl met de juiste kleuren. Kijk voor inspiratie op via Tapeso.nl

Accessoires

Een interieur maak je extra leuk en sfeervol warm met de juiste accessoires. Kies bijvoorbeeld voor elementen en kleuren die passen bij het seizoen zoals bijvoorbeeld herfstbladeren en dennenappels.