Benutten van de ruimtes

In veel binnensteden zijn kamers of appartementen vaak erg duur. Deze appartementen zijn dan ook vaak niet erg groot. Sommige appartementen zijn zelf zo klein dat het bijna onmogelijk is om je hier in te verplaatsen. Wereldsteden als New York en Tokyo, hebben een groot aanbod aan kleine huizen, het is daarom ook zeer belangrijk dat hier de ruimte goed benut kan worden.

In Tokyo leeft men vaak op een kleine ruimte, maar hebben zij wel vaak alles in huis. Zij hebben alles zo ingericht dat het nodige er staat, ook hebben zij vaak kleine meubels die meerdere functies vervullen. Maar het blijft lastig om een groot matras in deze kleine kamertjes te proppen. Een matras van 160×200 is vaak niet mogelijk en lijkt comfortabel slapen vaak niet echt een optie. Gelukkig zijn er opklapbare bedden, deze bedden kunnen tegen de muur opgeklapt worden. Zo verdwijnen deze uit zicht en is er meer ruimte. Waardoor de leefbaarheid in kleine studio appartementen beter wordt. Een dergelijke opklapbed is zeer goede uitkomst en tegenwoordig zijn deze steeds comfortabeler geworden.

Als een opklapbed is opgeklapt en aan de muur hangt is het mogelijk om deze te versieren met decoratie, verder kan deze ook de zelfde kleur als het huis krijgen waardoor hij minder opvalt en de woning één geheel lijkt. Ook is het gebruikelijk dat deze opklapbedden in een soort kast zitten, waardoor het net lijkt of er een gewone kast in de woonkamer staat. Maar in een studio appartement is een opklapbed niet de enige oplossing. Er kan worden gekozen om bijvoorbeeld een dergelijk bed te gebruiken in een logeerkamer. Dit kan gedaan worden om ruimte te creëren of de kamer kan zo ook voor andere activiteiten gebruikt worden. Al met al zijn er veel mogelijkheden met een opklapbed en is dit een zeer handige uitkomst voor kleine woningen en kamers.