Binnen no-time een bohemien interieur creëren met deze makkelijke stappen

Een Bohemien interieur creëren door:

Materialen

Bohemien meubels zijn vaak gemaakt van speciale materialen, zoals fluweel, velvet, bamboe, of rotan. Vaak ligt er op de bank of op een stoel een dierenhuidje of -vachtje en wordt er veel gebruik gemaakt van kussens in verschillende vormen en gemaakt van verschillende materialen. Bij de meubels is het ook belangrijk om allerlei materialen te mixen. Veel verschillende soorten hout en veel verschillende soorten stoffen zijn kenmerkend voor een bohemien interieur. Gebruik dus veel verschillende soorten materialen door elkaar heen. Denk hierbij aan fluweel, wol, bamboe, hout, glas, geborduurde kleedjes, fluweel, (nep) bont.

Vloer

In een bohemien interieur is meestal een tapijt te vinden. Meestal is de vloer van hout, maar dit kan ook evengoed een stenen vloer zijn. Een kleed met veel kleur op een rustig kleurende vloer kan er heel mooi uitzien. Ook kan het vloerkleed met minder kleur zijn, dan komen de kleuren meer terug in de rest van het interieur.

Muurdecoratie

De muren zijn perfect om met accessoires het bohemien interieur compleet te maken. Hier kan je herinneringen van reizen ophangen, maar ook kan je grote spiegels, kleedjes, lampionlampjes, of fotolijstjes aan de muur hangen om het interieur compleet mee te maken.

Meubels

Meubels zoals een bank, stoelen, zijn gemaakt van luxe stoffen waarbij er een mengeling is van hout met stof. Het hoeft niet per se, maar een hangmat ergens in de kamer zou voor een bohemien interieur wel de kers op de taart vormen.

Spiegels

Spiegels maken elk interieur mooier, zo ook een bohemien interieur. Kies voor een opvallend ontwerp, en plaats deze aan de muur of op de grond als de hoeken recht zijn en de spiegel daarvoor geschikt is.

Planten

Planten zijn niet weg te denken uit een bohemien interieur. Zet een paar grote planten neer, ten minste eentje in de buurt van de zithoek.