Twee banken in je woonkamer

Een leuke bank in de woonkamer is zeker een leuk idee om te inrichting iets extra te geven – maar twee banken in de woonkamer is nog beter! Met een zitbank kan je je woonkamer niet alleen een stuk functioneler inrichten, ook zal de uitstraling van de ruimte zelf er zeker bij baten. Vooral als je kiest voor een bank die bij je huidige interieur past. Hoe kan je nu twee banken in je woonkamer verwerken om er een mooie ruimte van te maken?

Je woonkamer inrichten met twee banken, hoe doe je dat?

Of je nu kiest voor een hoekbank of rechte bank, het is altijd mogelijk om de woonkamer er mee af te werken. Kiezen voor twee banken vraagt natuurlijk om wat extra aandacht op het vlak van inrichting en indeling, aangezien je niet enkel genoeg ruimte moet hebben – maar de banken ook nog een beetje bij elkaar moeten passen.

Een van de beste manieren om de twee banken samen te laten werken in de ruimte is door symmetrie te creëren. Zo kan je bijvoorbeeld beide banken los naast elkaar plaatsen tegen de muur, maar het is ook mogelijk om ze elk tegenover elkaar te zetten tegen twee verschillende muren. Op die manier zien de wanden van de ruimte er gezelliger uit en heb je ook het optische voordeel van de symmetrie.

Een andere manier is om twee verschillende banken in woonkamer te plaatsen. Dit is natuurlijk ietsje gedurfder, aangezien je hiermee ingaat tegen alle regels in verband met het creëren van een uniforme stijl. Niettemin kunnen een eenvoudige houten bank en een moderne bank met een strak design mooi samengaan. Een goede tip is om in dat geval ook wat andere elementen van je interieur in verschillende stijlen te kiezen – anders gaat één van de twee banken al snel uit de boot vallen.

Een uniek interieur met een opvallende bank – of twee!

Er zijn natuurlijk geen grenzen op het vlak van inrichting. Wil je een interieur met een mannelijk randje, dan kan je bijvoorbeeld twee banken uit zwaar, massief hout kiezen – of twee extra comfortabele banken als zitplaats in je eigen mancave. Wij lazen tenminste op een blog voor mannen dat dat wel in de smaak kan vallen. Ook is een hoekbank of rechte bank leuk als aanvulling bij de sofa in de woonkamer. Kortom, er zijn meer dan genoeg manieren om twee verschillende banken in woonkamer te plaatsen, met als resultaat een gezellig en stijlvol interieur!