Binnenkort intrekken in je nieuwe woning?

verhuisdoos

Je bent opzoek geweest naar een nieuwe woning, en dan na lang zoeken heb je eindelijk je nieuwe droomhuis gevonden! Waarschijnlijk heb je nog wel wat moeten klussen en misschien ook wel wat verbouwt aan je huis. Maar na deze periode van veel afhaalmaaltijden eten en tot in de late uren doorgaan is het nu dan eindelijk tijd voor de verhuizing! Je komt steeds een stap dichter bij het eindresultaat!  Met een verhuizing komen er veel dingen op je af. Je moet gaan zorgen dat alles wordt ingepakt, je moet je adres veranderen en noem zo alles maar op. Het is niet niks waar je allemaal aan moet denken. Daarom gaan we je in dit artikel een aantal handige tips geven om jouw verhuizing zo soepel mogelijk te laten verlopen. 

Hoe gaat zo’n verhuizing eraan toe? 

Hoe een verhuizing eraan toe gaat ligt helemaal aan jezelf. Mensen die heel chaotisch zijn zullen tijdens de dag van de verhuizing ook veel chaos hebben.  Maar dit komt ook zeker wel voor bij mensen die heel geordend zijn. Zo’n dag is nou eenmaal een beetje chaos, ga er ook maar vanuit dat dit zo zal gaan gebeuren. Toch kun je zeker voorbereidingen treffen zodat de verhuizing toch soepel verloopt. Zo kun je van tevoren al veel dingen doen. Begin op tijd met het inpakken van dozen, en neem alvast wat dozen mee naar het nieuwe huis als je daar weer heen moet. Dit zal tijdens de verhuizing aanzienlijk schelen. Ook moet je gaan beslissen of je alles zelf gaat doen met bijvoorbeeld hulp van familie of vrienden of dat je ervoor kiest om een verhuisbedrijf in te huren. 

Hoe kun je voordelig verhuizen? Tips:

Iedereen wilt natuurlijk voordelig verhuizen maar hoe doe je dit het beste? Je kunt dan het beste zelf al veel voorbereiden dit scheelt weer in de kosten van een verhuisbedrijf. Ga ook opzoek naar een voordelig verhuisbedrijf er kan namelijk veel verschil in prijzen zitten. Maar ook hierbij is prijs en kwaliteitverhouding relevant. Duurdere verhuisbedrijven hebben vaak betere verhuishulpmiddelen. En als je meer betaald mag je er ook vanuit gaan dat al je spullen heel aankomen in je nieuwe huis. Maar met een verhuisbedrijf heb je automatisch hoge kosten. Als je deze zo laag mogelijk wilt houden kun je het beste zelf gaan verhuizen. Je kunt bijvoorbeeld familie of vrienden vragen of ze je een dag willen helpen. Je kent vast wel iemand met een busje en zo niet kun je een dag een bus huren. Als je een kleine verhuizing moet gaan doen is dit een goede en goedkope oplossing. Het is dan wel handig als je wat verhuishulpmiddelen huurt zoals een steekwagen of een verhuislift dit zal een hoop schelen met sjouwen. Zelf verhuizen is een goede oplossing maar vereist wel veel geduld en vaak ook veel stres wees daar dan ook wel bewust van.