Verbouwing financieren

Nu verbouwen

Heerlijk een modern huis. Goed geïsoleerd, lekker koel in de zomer warm in de winter, en met isoleren neem je gelijk dat stuk geluidsisolatie mee. Een huis met een handige indeling, zonder achterstallig onderhoud en van alle gemakken voorzien, met een eigentijdse keuken en badkamer; wie wil dat niet? Misschien is er nog wel de ruimte om er iets aan te bouwen; een serre te gebruiken als sfeervolle wintertuin? Of die extra dakkapel zodat de zolder ruimer en bewoonbaar wordt? Altijd is er aan een huis iets te verbeteren en te moderniseren.

Stel de verbouwing niet uit

Je huis is je spaarpot. Een verbouwing is een goede investering, het huis is meer waard, bovenop het feit dat een modern huis je woongenot verhoogt. Stel daarom een verbouwing niet uit, want nu is de tijd. Nu is een verbouwing nog makkelijk uit te voeren. Alles wijst erop dat het in de nabije toekomst fors duurder wordt vanwege milieuvergunningen. Wie had afgelopen najaar verwacht dat vanwege PFAS in de grond bouwvergunningen niet afgegeven werden? Het is dus het beste als de verbouwing maar achter de rug is. En dit omdat het nu nog makkelijk is te realiseren zonder dure vergunningen.

Financiering

Ouderwets sparen voor een verbouwing gaat niet meer. En dit omdat alles erop wijst dat het in de nabije toekomst fors duurder wordt. Omdat de woning in één keer meer waarde krijgt is het interessant om het met vreemd vermogen te financieren terwijl het verbouwde huis door de loop van tijd middels aflossingen van jezelf wordt. Daarbij is de rente op leningen historisch laag; tel uit je winst. Het financieren van een verbouwing vergt een specialisme. Ook is het belangrijk om de aanbieders van de financiering goed te vergelijken. Een handige tool om je te helpen vergelijken staat op Leningen.nl waar je snel en vrijblijvend kan informeren naar de mogelijkheden.