Budget verbouwing van je keuken: zo doe je het!

Na zo’n tien jaar is je keuken weer aan vervanging toe. Maar ja, een nieuwe keuken is natuurlijk best wel een flinke investering. En zeker in deze dure tijden. De vraag is dan natuurlijk of je hele keuken vervangen wel echt nodig is. Vaak kun je met een paar simpele aanpassingen ook heel veel verbetering aanbrengen. En dan is een complete verbouwing helemaal niet nodig. Vandaag geven we je een paar handige trucs om je keuken volledig te updaten. En echt: je zult je ogen niet geloven hoe jouw keuken er daarna uitziet…

Accentmuur

Is je keuken nog netjes, maar is de look van je keuken wat verouderd? Dan kun je met een accentmuur een groot verschil maken. Denk bijvoorbeeld aan een wand met hout- of steenstrips. Of maak een leuke muur met schoolbordverf met wat mandjes met kruiden eraan. Ook een rij met industrial look filament hanglampen boven je aanrechtblad kan heel fraai zijn. Bekijk natuurlijk wel even wat past bij de stijl van jouw keuken en het kleurenpalet.

Kastjes spuiten en nieuwe handgrepen 

Voor een paar honderd euro kun je je kastjes opnieuw laten spuiten. Of je kunt ze voorzien van een nieuwe laag fineer. Spuit ze in een mooie nieuwe trendkleur zoals saliegroen. Of laat ze bekleden met een mooie vintage look houtfineer. Plaats ook gelijk wat mooie nieuwe design handgrepen (die zijn vaak het meest versleten). Je gasten zullen denken dat je een nieuwe keuken hebt!

Kleuraccenten

Heb je een hele neutrale witte keuken die wat saai oogt? Denk dan eens aan wat kleuraccenten. Een fraai accentmuurtje boven je aanrechtblad kan al voor een fantastisch effect zorgen. Deze zijn er tegenwoordig van kunststof platen in alle kleuren die je wenst. Praktisch want ze zijn zeer duurzaam en eenvoudig schoon te maken. Wat nog leuker is: je kunt op deze platen ook een afbeelding laten printen. Bijvoorbeeld met mooie bloesemtakken, een jungle look of ondergaande zon. 

Updaten woonkamer en keuken

Nu je toch bezig bent met je keuken en geld bespaart, kun je ook je woonkamer direct even meenemen in de update. De meeste keukens zijn tegenwoordig open, dus dat gaat in ene moeite door. Het mooiste is namelijk wanneer keuken en woonkamer op elkaar zijn afgestemd qua kleuren en materialen. 

Maak je een saliegroene muur in je keuken? Laat deze dan ook doorlopen naar je woonkamer. Of plaats daar ook wat saliegroene accenten. Heb je gekozen voor een houten accentmuur? Laat dan deze zelfde accentmuur terugkomen bijvoorbeeld achter je televisie. Zorg ervoor dat de ruimte zo leeg mogelijk is. Denk aan het veilig opslaan van je spullen tijdens de verbouwing. Bijvoorbeeld in een tijdelijke opslagruimte dichtbij huis.

Klein keukeneiland

Keukeneilanden zijn een grote trend. Met een keukeneiland voeg je zeker waarde toe aan je huis. Bekijk dus zeker even of je een klein keukeneiland kunt toevoegen in de stijl van je bestaande keuken. Shop hiervoor bij de keukendiscounters of bekijk de aanbiedingen tijdens de sale. Wanneer je er de ruimte voor hebt, dan is dit zeker een zeer goede keuze. Plaats er wat fraaie barkrukken omheen en mooie grote designlamp erboven. En klaar is je nieuwe keuken!