Waarom eigenlijk profielen van aluminium?

Een prachtig interieur is een van de belangrijkste succesfactoren voor ‘heerlijk wonen’. Wij houden je dan ook graag op de hoogte over diverse populaire bouwmaterialen die veel gebruikt worden voor interieurtoepassingen. Ditmaal vertellen de product specialisten van ALUMINIUMvakman.nl – een webshop gespecialiseerd in aluminium profielen op maat – je wat meer over aluminium profielen. Het gebruik van aluminium voor bouwconstructies, maar vooral ook de afwerking van interieur projecten, is de laatste jaren namelijk flink toegenomen. 

Profielen van brut aluminium.

Wat zijn zaken om op te letten bij het gebruiken van aluminium profielen. Allereerst is het belangrijk om onderscheid te maken tussen onbehandeld (brut) en behandeld (geanodiseerd en/of gecoat) aluminium. Een aluminium profiel bij ALUMINIUMvakman.nl betreft normaal gesproken altijd brut aluminium, ook wel onbehandeld en blank aluminium genoemd. Deze term wordt vaak gebruikt om aan te geven dat het profiel niet geanodiseerd en/of gecoat (behandeld) is. Brute aluminium profielen worden met name binnenshuis gebruikt. Een aluminium buis bij ALUMINIUMvakman.nl is bijvoorbeeld ideaal geschikt voor binnen als onderdeel van een meubelstuk, maar voor een buitentafel adviseren wij geanodiseerd en/of gecoat aluminium. 

Waarom kiezen voor aluminium?

Wat is eigenlijk de reden voor de populariteit van aluminium als materiaal voor (afwerk)profielen? Allereerst is aluminium is een mooi zilverwit materiaal, dus voor het oog ook zonder behandeling al ‘mooi’. Daarnaast is aluminium extreem licht maar nog altijd slijtvast en corrosiebestendig. Ook in de praktijk is aluminium handig, het zelf op maat zagen van een aluminium U-profiel is een stuk eenvoudiger dan bijvoorbeeld een stalen U-profiel. Daarnaast is aluminium praktisch 100% herbruikbaar en neemt de kwaliteit van het materiaal – naar verloop van tijd – nauwelijks af. Een mooi, licht, slijtvast en corrosiebestendig en milieuvriendelijk materiaal dus, dat makkelijk te hanteren is!

Erg populair op dit moment zijn (zwart gecoate!) U profielen voor die stoere ‘staallook’, ook aluminium U-profielen kopen bij ALUMINIUMvakman.nl doe je eenvoudig online en altijd voor de beste prijs!