Cementdekvloeren in verschillende variaties

Om een correcte en hoogstaande cementdekvloer te verkrijgen komt het erop aan de juiste mix van cement met een aantal chemicaliën en water samen te stellen om een sterke ondergrond de maken die uiteindelijk moet dienen als basis voor het plaatsen van de uiteindelijke toplaag.

De voornaamste voorwaarden om degelijke cementdekvloeren te verkrijgen:

Zoek de juiste beroepsmensen

Een cementdekvloer van Solid Floors is voldoende opgeleid en heeft genoeg ondervinding om met de nieuwste toepassingen jouw vloer te plaatsen tegen de overeengekomen prijs en binnen het afgesproken tijdsbestek.

Kies het juiste soort vloer

Er zijn diverse soorten cementdekvloeren. Het is nuttig om te overwegen wat elk type te bieden heeft en hoe goed het beantwoordt aan jouw eisen.
• Traditionele dekvloer: De gewone cementvloer wordt gemaakt met een mix van cement en zand, gemengd in een verhouding van 3-5 en wordt gebruik voor het finaal plaatsen van een vloerafwerking met een toplaag van tegels, parket, vinyl, laminaat enz.
• Vloeibare dekvloeren: Dit is een zelf effenende en zelf verdichtende dekvloer die het voordeel heeft dat het eenvoudig kan geplaatst worden en voor een degelijk resultaat zorgt. Ze kunnen niet worden gebruikt als een laatste slijtvlak en zijn niet combineerbaar met andere cementachtige producten.
• Sneldrogende cementdekvloeren: Als je tijd gering is kies je het beste zou voor sneldrogende dekvloeren die na 3 dagen al klaar zijn voor de definitieve vloerafwerking.

Het juiste mengsel gebruiken

Het ter plaatste mengen van de mix is een zeer doeltreffende en spaarzame manier die geschikt is voor de meeste werken, op voorwaarde dat de mix met afdoende kracht wordt gemengd en geplaatst door mensen met genoeg ervaring.

De geschikte werkwijze

Het is van belang dat de cementdekvloer op systematische manier geplaatst wordt. Er zijn allerlei stappen die moeten gevolgd worden tijdens de voorbereiding en de plaatsing. Controleer of de kenmerken van de vloer volstaan voor het doel dat je wil bereiken. Zorg ervoor dat de ondergrond schoon is en de juiste opmetingen gedaan worden om de correcte hoogte en dikte van de vloer te bepalen. Zorg voor genoeg stromend water en een degelijke menginstallatie. Houd het werkgebied steeds proper zodanig dat er snel gewerkt kan worden.

De juiste protectie van de vloer

De laatste stap in de dekvloer, maar zeker niet de minst belangrijke, is het nemen van gepaste maatregelen om jouw cementdekvloer de eerste dagen geen verlies aan kwaliteit te laten leiden en de nodige eigenschappen kan bewaren om het plaatsen van de toplaag vlot te laten verlopen. Daarom mag er ten minste de eerste 24-48 uur niet op de vloer gelopen worden. Er mogen ook geen gewichten op de cementvloer geplaatst worden om oschade te voorkomen.